1_3_189781_1568283432_08161_fav

Miliardar cu centru IT la Cluj, mai bogat ca Țiriac

Compania informatică UiPath, care și-a deschis un centru de dezvoltare lângă Parcul Central din Cluj, se apropie de o valoare de 10 miliarde de dolari, fondatorul ei, Daniel Dines, întrecându-l pe cel mai bogat român, Ion Țiriac.

UiPath este una din cele mai valoroase companii din domeniul inteligenței artificiale din lume, cu o evaluare de 7 miliarde de dolari, după ultima rundă de finanțare din primăvară, în valoare de 568 de milioane de dolari, conform Forbes. Platforma de software specializată în Enterprise Robotic Process Automation (RPA) a reușit performanța de a deveni primul unicorn românesc (companie de tehnologie a cărei valoare a depășit 1 miliard de dolari).

La începutul anului, compania și-a transferat centrul de la Cluj din hub-ul Silicon Forest în clădirea de birouri de lângă Parcul Central. Aici informaticienii clujeni lucrează, alături de cei din centrele din București, Seattle (SUA) și Bangalore (India), la dezvoltarea platformei de automatizare a UiPath, folosită de companii precum Dentsu, Sumimoto (Japonia) și de agenții din sectorul public, printre care și NASA.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>