Designist_Cosmin-Todor_Bujole10

Mergi la Meron, Zama sau Chios? Vezi cine e designerul celor mai frumoase localuri din Cluj

Designerul Cosmin Todor a “modelat” câteva dintre cele mai cool restaurante, baruri și cafenele din Cluj-Napoca. A a absolvit Facultatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și este sculptor la bază. 

Designist_Cosmin-Todor

Portofoliul tău a adunat deja câteva zeci de proiecte de design interior în doar ultimii ani. Cum a început povestea ta cu designul interior?

Totul a pornit încă din timpul facultății. Eu studiam și profesam sculptura, dar am fost dintotdeauna extrem de pasionat de spații. Practic, toate lucrările mele de sculptură erau de la bun început gândite și integrate foarte bine în diverse spații. Pentru mine, sculptura nu putea trăi singură, trebuia să aparțină unui loc. În al treilea an de facultate, împreună cu un prieten care îmi cunoștea pasiunea, îndemânarea și posibilitățile pe care le pot genera în acest domeniu, am gândit și am realizat un internet cafe. Plata a constat în ore petrecute pe internet acolo  .

ZAMA

Designist_Cosmin-Todor_Chios08

Majoritatea celor din afara domeniului cred ca designul interior este un carusel de creativitate, libertate, chiar multă boemie. Cum arată o zi obișnuită de lucru pentru tine? 

Arată… plină.  Nu e deloc boemie, e multă meticulozitate, detaliu, concentrare și research. Într-o zi obișnuită de lucru stabilesc direcția unor proiecte, le modific pe altele, aleg materiale, vizitez șantierele în lucru, discut cu clienții, dezbat proiectele cu colegii și vorbesc foarte mult la telefon. Și, printre toate astea, încerc să păstrez cât pot de des și de mult legătura cu familia.

Interviul integral AICI. 

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>