masini electrice

Maşini electrice ”Made in România”. Cât costă

Producția primei mașini electrice fabricate vreodată în România este opera unui întreprinzător clujean. Mașinuța portocalie poate fi văzută deja pe străzile Clujului.

Autovehiculul este deja omologat și se află pe lista Ministerului Mediului și este compatibil atât cu voucherele din programul Rabla, cât și cu cele din Rabla Plus. Mașina are o autonomie de 90 km, însă aceasta poate fi livrată și cu baterii litiu care îi conferă o suplimentare de 50 km. Prețul de achiziție a acesteia se ridică la 13.750 de euro.

De asemenea, un grup de întreprinzători din Maramureş a lansat proiectul celei mai ieftine maşini electrice ”Made in România”, automobilele GTG urmând să fie asamblate la Baia Mare şi vândute la un preţ care porneşte de la 13.700 de euro, noile automobile asigurând o autonomie de o zi în traficul din oraş.”Suntem în faza de implementare a proiectului, care se ridică la 1,5 milioane de euro, din care 74% din fonduri europene şi restul din fonduri proprii. Proiectul presupune o linie de asamblare la Baia Mare şi una de testare, aici urmând să lucreze peste 20 de angajaţi. Avem termen să punem în funcţiune linia de asamblare în februarie 2019, va avea o capacitate de 10 maşini pe schimb, iar pe an 4.000 de bucăţi, în prima fază. Conceptul automobilelor aparţine unui designer italian. Deja am scos pe piaţă primele maşini, două fiind asamblate la Baia Mare, celelalte două la un partener din Bucureşti. Livrarea se face acum la trei luni, dar după punerea în funcţiune a liniei de asamblare termenul se va scurta la două-trei săptămâni”, a explicat Gheorghe Mureşan pentru Mediafax.ro.

Maşina are o viteză maximă de 55 – 60 km/h, fiind asigurată o autonomie de o zi întreagă în traficul din oraş, încărcarea bateriei având loc peste noapte, la fel ca un telefon mobil. Încărcarea se face la o priză de 16 amperi, uşor de instalat în garajul de acasă.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>