roboti2

Mai puţin de 10% din joburi pot fi complet automatizate, dar tot mai multe firme vor lucra cu roboţi

Doar un job din zece poate fi complet automatizat, spune producătorul de roboţi colaborativi Universal Robots, în contextul în care se discută tot mai mult de faptul că roboţii vor lăsa oamenii fără joburi, Pentru restul de personal roboţii doar vor uşura munca sau va fi nevoie de recalificări. Compania care activează şi în România, mai declară că circa jumătate dintre roboţii colaborativi (cobotii) vânduţi aici sunt folosiţi de firme mici şi mijlocii.

Tot mai mulţi antreprenori se plâng de lipsa de personal, au mai subliniat reprezentanţii companiei UR, drept urmare investiţiile în roboţi colaborativi ar putea fi o rezolvare pentru această problemă.

Compania a vândut până acum în România aproximativ 150 de astfel de roboţi, circa jumătate către firme din zona IMM. Cei mai mari clienţi ai UR în România sunt Dacia şi Continental.

Preţurile unor astfel de roboţi sunt între 20.000 şi 30.000 de euro.

 Durata de amortizare a investiţiei pentru roboţii UR este de 195 de zile, au mai explicat reprezantanţii companiei, într-un interviu StartupCafe.ro. Mai multe AICI. 
Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>