klaus-iohannis-basescu-si-ponta-colaboreaza-foarte-bine-pactul-de-coabitare-a-produs-rezultate-frumoase-18475916

Klaus Iohannis vine la Cluj

Președintele Klaus Iohannis îşi va lansa cea de-a treia carte, „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, la Cluj-Napoca, joi, 23 mai 2019.

Volumul este un ghid care prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituțiilor care o definesc, a valorilor ei și a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent. Totodată, cartea prezintă beneficiile pe care le are România în contextul apartenenței la proiectul comunitar.

„EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” este, potrivit editorilor, “o invitație la dezbatere, la analiză și cunoaștere, care îşi propune să le ofere cititorilor informații de care au nevoie pentru a deveni cetățeni europeni implicați, alături de instrumente care să le contureze o poziție articulată față de Uniune și de viitorul ei.”

În Cluj-Napoca, volumul va fi lansat joi, 23 mai 2019, în Sala Auditorium Maximum din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Accesul la eveniment se face pe bază de invitație.

„Am încercat să prezint, într-o manieră accesibilă, principalele mecanisme, valori și teme politice relevante pentru constructul european. Intenția mea a fost aceea de a oferi unui cititor nespecialist explicații concise și răspunsuri la întrebări esențiale, dar sensibile, care preocupă un număr mare de cetățeni și care pot genera confuzii. Întrebările la care am încercat să ofer răspunsuri în această carte sunt foarte variate, iar ele încep de la legitimitatea noastră istorică de a aparține spațiului comunitar și se încheie cu modul în care ne proiectăm prezența în Uniune, în viitoarea perioadă. De asemenea, ele au la bază convingerea că este de datoria politicienilor să informeze propriii cetățeni despre modul de funcționare al mecanismelor politice și despre marile teme care solicită, astăzi, atenția lumii întregi”, afirmă Klaus Iohannis în introducerea cărții.

„EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” va putea fi achiziționată în cadrul evenimentului sau de pe curteaveche.ro. Preţul noului volum semnat de Iohannis este de 59 de lei. Acesta a mai publicat volumele “Pas cu pas” (2014) şi “Primul pas” (2015).

Klaus Iohannis și Rareș Bogdan se vor întâlni cu simpatizanţii PNL, la Cluj

Președintele României va avea un program extrem de încărcat în capitala Transilvaniei, unde se va întâlni cu activul de partid, dar și cu simpatizanții partidului liberal, cărora le va vorbi despre lupta anticorupție, referendumul pe Justiție și alegerile europarlamentare, votul pentru cele două evenimente politice urmând să aibă loc în 26 mai.

“Referendumul și alegerile europarlamentare sunt, ambele, despre viitorul nostru, al românilor. Umblă politicieni prin țară să spună că votul din 26 mai nu este important. Ba da, pentru români este foarte important să dea un răspuns clar atacurilor pesediste asupra justiției. În loc să se preocupe de problemele țării, PSD a avut în cap de la bun început doar să rezolve dosarele hoților cocoțați în vârful statului.

Noi nu suntem un neam de hoți, suntem un popor care vrea justiție dreaptă și trebuie să ne eliberăm de această guvernare eșuată și toxică a PSD. Într-o democrație, lucrurile se schimbă prin vot. Iar dacă vrem schimbare, pe 26 mai votăm!”, a declarat Klaus Iohannis, pe pagina sa oficială de Facebook.

Președintele a subliniat faptul că, “pentru PSD, e mult mai important să-i fie bine lui Liviu Dragnea decât să le fie bine românilor. Zero autostrăzi, zero spitale, doar promisiuni, iar la capitolul realizări, nimic, asta a produs guvernarea PSD. Cu o excepție – la modificări pe legile justiției, la modificări pe codurile penale, au lucrat mult și prost.

Pe 26 mai, la referendum, le vom transmite prin vot pesediștilor: da, suntem de acord cu interzicerea amnistiei pentru fapte de corupție! Da, suntem de acord să se interzică ordonanțele de urgență în domeniul justiției și în domeniul politicii penale!”.

Lista candidaţilor PNL la europarlamentare 2019

Lista pentru alegerile europarlamentare a fost validată în 14 martie de către Biroul Executiv PNL:

Rareş Bogdan – jurnalist
Siegfried Mureşan (PNL) – purtător de cuvânt PPE
Mircea Hava (PDL) – primar Alba Iulia
Adina Vălean (PNL) – europarlamentar
Daniel Buda ( PDL) – europarlamentar
Vasile Blaga (PDL) – fost preşedinte PDL
Dan Motreanu (PNL) – fost deputat PNL
Cristian Buşoi (PNL) – europarlamentar
Gheorghe Falcă (PDL) – primar Arad
Marian Jean Marinescu (PDL) – europarlamentar

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, este şeful de campanie al formaţiunii pentru alegerile europarlamentare din mai 2019. PNL a calculat opt locuri eligibile, ceea ce înseamnă un rezultat de aproape 25% la euroalegeri. Însă cu tot cu voturile obţinute la redistribuire, liberalii ar putea ajunge la 9 mandate de europarlamentar.

Referendumul pe Justiție | Întrebările la care vor răspunde românii

Potrivit unui anunț al Președinției, cele două întrebări la care sunt chemați românii să răspundă la referendumul din 26 mai sunt: 1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei la infracţiunile de corupţie? și 2. Sunteţi de acord cu interzicerea OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi organizării judiciare, precum şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele de urgenţă direct la CCR?

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>