ACADEMY+PLUS 1

IT-işti şcoliţi neconveţional la Cluj

Prima şcoală neconvenţională de IT din România s-a deschis la Cluj-Napoca prin intermediul unui parteneriat cu prestigioasa şcoală de formare professională“Ecole 42” din Paris. 

Iniţiativa îi aparţine furnizorul clujean de servicii IT Pitech+Plus, controlat de Bogdan Herea, fost olimpic la fizică și matematică, plecat cu bursă în Franța și reîntors în țară pentru a-și începe propria afacere.

”În România, acest program este o oportunitate extraordinară pentru tinerii talentați care nu își permit costurile unei școlarizări de elită. Suntem cu toții conștienți că în țara noastră există o mulțime de persoane pasionate de informatică, hotărâte să schimbe ceva, motivate să învețe în permanență. Acesta este profilul candidaților validați și acesta este și obiectivul nostru: să îi recunoaștem și să îi ghidăm”, a declarat fondatorul Bogdan Herea.

Școala intitulată “ACADEMY+PLUS “ se adresează atât absolvenților de liceu (deși nu este obligatorie o diplomă de bacalaureat), cât și celor care doresc o reconversie profesională. Cursurile durează 3 ani de zile și sunt gratuite.

Programul educaţional este unul neconveţional deoarece evaluarea nu constă în note şi nu există profesori, ci doar mentori şi îndrumători. Nu se pune accent pe teorie, ci pe practică, joacă, muncă în echipă, precum și pe dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale elevilor. ”Cursurile” au loc în sediul PITECH+PLUS, un centru complet dotat tehnic, deschis non-stop.

 Cum se face admiterea la ACADEMY+PLUS

Admiterea presupune depunerea candidaturii pe platforma online candidates.academyplus.ro. În etapa de preselecţie, aplicanţii primesc două teste sub formă de jocuri, fiindu-le evaluate astfel abilitătile de memorie şi de logică. Cei care obţin un punctaj bun sunt incluşi în etapa de selecţie numită ”piscină”, un concept de testare pe parcursul a 28 de zile. Această testare presupune prezenţa fizică la sediul ACADEMY+PLUS, unde fiecare elev va primi zilnic provocări pe care trebuie să le rezolve.

Până la startul cursurilor sunt programate 3 piscine. Una a început deja, iar următoarele două sunt disponibile pentru noi candidaţi în intervalul 2 – 29 septembrie şi 30 septembrie – 27 octombrie.

Până în prezent s-au înscris 500 de persoane, care urmează să treacă prin procedurile de selecţie.

Cum se desfăşoară cursurile

Pe parcursul celor 3 ani de şcoală, elevii vor lucra cu specialişti din cadrul companiei PITECH+PLUS şi din domeniul IT clujean, fiind nevoiţi să dea soluţii la probleme informatice contra-timp. Aceste probleme nu sunt altceva decât situaţii concrete cu care orice programator se poate confrunta la un moment dat în cariera lui.

La finalul celor 3 ani de studiu există posibilitatea de a trece la o etapă de aprofundare: încă 2 ani de studiu prin proiecte de cercetare şi inovatie (n.red. realitate augumentată, obiecte conectate, robotică, ultra-mobilitate, nano-tehnologie), fie antreprenoriat şi managementul inovaţiei.

VEZI Programa Academy+Plus

“Am deschis această şcoală pentru că ne lipsesc specialiştii în domeniul IT, pentru că ne lipsesc antreprenori şi pentru că ne lipsesc oameni cu viziune. Programa educaţională este deja testată de Ecole 42, din Paris, iar parteneriatul semnat, ne permite să utilizăm cele mai moderne tehnici de predare şi evaluare. Obiectivul final este ca elevii noştri să fie absorbiţi de piaţa forţei de muncă încă din timpul studiilor sau să fondeze alaături de noi alte companii cu profil informatic”, explică reprezentanţii academiei.

Acreditare la Ministerele Educaţiei şi Muncii 

Şcoala este acreditată la centru de formare profesională la Ministerul Educaţiei şi la Ministerul Muncii. La absolvire, elevii o sa primească diplome de analist programator.

 

“Cei ce vor învăţa aici au şansa să lucreze cu profesionişti din domeniul IT clujean, pe probleme reale. Trebuie doar să aibă disponibilitatea de a veni la centru pentru cursuri. Vor fi ancoraţi în realitate şi au şansa să se angajeze în domeniu încă de pe băncile şcolii”, a declarat Cristina Oprean, PR & Social Media Specialist – Loopaa MarCom.

Cursurile şcolii neconveţionale de IT încep în noiembrie. 

Tags: ,

3 raspunsuri la “IT-işti şcoliţi neconveţional la Cluj”

 1. BUNA!
  MA INTERESEAZA DACA LA APROAPE 18 ANI, FIUL MEU, LICEAN LA PROFIL DE MATE INFO SE POATE INSCRIE LA ACEASTA SCOALA . (in ideea ca este pasionat de informatica-programare; in acest an incepe clasa a XIa)

  MULTUMESC !

  1. Buna ziua,

   Desigur, se poate inscrie in evaluarea din luna octombrie. Sa intre pe siteul academyplus.ro si acolo are la dispozitie toate detaliile.

   Multumesc frumos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>