BCR - ATM - LEU NOU

Isărescu, despre ROBOR: “Exact precum teroriştii din decembrie ’89 – trage din toate poziţiile”

Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a declarat că piaţa interbancară, reprezentată de ROBOR, funcţionează bine, astfel că nu este nevoie de modificarea acestuia, remarcând că public acesta este perceput precum teroriştii din 1989.

„Nu este nimic anormal. Piaţa (interbancară, cea cu ROBOR – n.red.) funcţionează foarte bine. (…) Nu ştiu cine a creat tensiunea aceasta”, a afirmat Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, în briefing-ul de presă de joi de după şedinţa de politică monetară.

Când s-a referit la faptul că băncile s-au înţeles să stabilească ROBOR, Guvernatorul BNR a susţinut este „o mare neînţelegere, care a cuprins întreaga societate românească”. „A ajuns acest ROBOR un fel de terorist aşa – umblă prin toată societatea şi nu-l prinde nimeni. (…) Exact precum teroriştii din decembrie 89 – trage din toate poziţiile, nu mai ştii ce să faci cu el. Este posibil să îi schimbi, dar soluţia în sensul de a ieftini creditul constă în a reduce inflaţia, a mări credibilitatea în economia românească, a termina războiul acesta inutil cu sistemul bancar, a închide odată ostilizarea aceasta a populaţiei contra băncilor – nu foloseşte nimănui. Sunt multe lucruri de făcut, ca să reduci creditul. Începutul putem să-l facem. Îmi voi ruga colegii să prezentăm cifrele adevărate, că pe cifre mincinoase nu poţi să faci nimic – scoţi că sunt profituri foarte mari… Nu merge aşa”, a menţionat Isărescu.

Mai multe detalii AICI! 

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>