centru-cluj-672x372

Investițiile ridică prețurile în cartierele Clujului. TOP cele mai scumpe vs. cele mai ieftine, la jumătatea lui 2019

Clujul imobiliar a continuat să se scumpescă în prima jumătate a anului 2019, însă noutatea este intrarea în topul celor mai scumpe cartiere a unei zone vizate de investiţii ale municipalităţii.

În luna iunie 2019, apartamentele din Cluj-Napoca s-au vândut, în medie, cu 1.565 €/mp, valoare apropiată de cele practicate luna trecută şi la început de an, dar cu 79 de € peste cea de anul trecut, arată o analiză Compariimobiliare.ro.

Cartierele clasice, precum Plopilor, Andrei Mureşanu sau Gheorgheni, rămân în topul celor mai scumpe zone din oraş, “însă surpriza lunii iunie este intrarea în top a cartierului Între Lacuri, aflat în plină dezvoltare şi în proximitatea căruia se anunţă investiţii de proporţii: Parcul Est 46,19 ha (proiect ce prevede inclusiv amenajarea malurilor pentru Lac 1, Lac 3, pârâul Becaș și legăturile aferente), dar şi un Aqua Park – 12, ha (cu un tobogan de 17 m înălţime şi un acvariu giagant) şi o bază sportivă. De asemenea, trebuie menţionată şi proximitatea faţă de mall sau univerisităţi”, se arată în analiza citată.

1_0_0_1562046167_00736

1_0_0_1562046167_08685

De cealaltă parte, din topul celor mai accesibile zone lipseşte Baciu, localitate satelit care a sărit pragul de 1.000 €/mp (mai precis 1.035 €/mp), însă Floreştiul se situează imedit sub linie, cu 890 €/mp. “Zonele incluse în acest top nu îşi vor întări însă poziţiile până când nu vor fi finalizate proiectele care să rezolve probleme de trafic, precum trenul metropolitan, centura metropolitană sau drumurile de legătură cu Autostrada Transilvania”, mai spun analiştii imobiliari.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>