13cuatitudine (8 of 63)

Ineditul13 cu atitudine! pășește în semestrul al doilea

Unul dintre cele mai inedite proiecte de responsabilizare socială din Cluj pășește în cel de-al doilea semestru. 13 cu atitudine!, proiectul inițiat de salonul de coafură, cosmetică, manichiură și pedichiură Catwalk by Ramona Mîndru constă în implicarea într-o anumită cauză nobilă printre altele și prin donarea tuturor veniturilor salonului din fiecare zi de 13 din fiecare lună.

catwalk 1

Proiectul a debutat în luna martie a acestui an. ”De la începutul proiectului, a campaniei de responsabilizare socială, ne-am dorit să ajutăm și să ne implicăm acolo unde considerăm că este nevoie în limita posibilităților și resurselor din acțiunea noastră, în  fiecare 13 cu atitudine! Dacă în prima lună ne-am îndreptat fondurile adunate  catre copiii suferinzi de leucemie ai Spitalului  Oncologic Cluj, în aprilie și mai am găsit în Asociația de Autism Transilvania, prin doamna Milena Prună un exemplu demn de urmat . Aceasta ne-a ajutat să cunoaștem mai în profunzime problemele cu care se confruntă atât copiii împreună cu terapeuții , cât și familiile acestora. Am ales să ne petrecem o zi  pe care am dedicat-o  în întregime copiilor de la asociație. I-am invitat la salon unde i-am asteptat ca într-o zi de sărbătoare. Bucuria lor alături de terapeuții pregătiți, ne-a emoționat și am transmis un profesionalism care chiar și pe noi ne-a surprins. Contactul și interacțiunea cu acești copii sunt unice, iar angajații salonului au excelat în dăruire și multă atenție, astfel încât toți copiii au ieșit fericiți că au fost acceptați de o nouă societate”, rememorează Ramona Mîndru.

13cuatitudine (17 of 63)

Aprile a fost luna în care fondurile s-au dus spre terapia unui micuț cu autism. ”Nu am dorit să plecăm așa usor în urma acestei prime acțiuni și am ales că fondurile din luna aprilie să susțină terapia pe toată perioada de vara a lui Alin M., un băiețel dintr-o familie cu o situație financiară mai precară. “Datorită acestui proiect  Alin va fi inclus zilnic, timp de 4 ore, în programe specifice de terapie, recomandate copiilor cu autism –  terapie comportamentală, logopedie si integrare senzorială”,  ne-a împărtașit doamna Milena Prună”, spune Ramona Mîndru.

Luna iunie a fost a Crucii Roșii Cluj „Nevoia de implicare ne-a făcut ca în luna iulie să sprijinim strângerea de fonduri a Filialei Cluj a Crucii Roșii, pentru achiziționarea unei tărgi de salvare UT 2000, considerată etalon la nivelul societăților de Cruce Roșie la nivel european. Chiar dacă a fost vineri  13, lună plină, întreaga comunitate care încurajează proiectul 13 cu atitudine! a reusit să strângă suma necesară acesteia. Echipa Catwalk a purtat pălării în această minunată zi si s-au scris gânduri de către toți clienții salonului”, afirmă inițiatoarea proiectului.

”Misiunea principală a Crucii Roșii este intervenția în situații de calamități și dezastre naturale. Intervenția se asigură prin echipe de voluntari pregătiți pentru acest gen de  activități. Dotarea materială necesară intervențiilor este asigurată de Crucea Roșie Română din fonduri proprii dar și din donații și sponsorizări. Un exemplu în acest sens : Salonul Catwalk by Ramona Mîndru prin Asociația Femeilor de Afaceri Cluj.  Oamenii Crucii Roșii Române sunt cei care, în vremuri de restriște, în vremuri tulburi și grele, au făcut și fac ca solidaritatea umană să se transforme în ceva care tămăduiește suferințe, care alină dureri, care mângâie suflete”, a afirmat Simona Bratu, directorul Crucii Roșii Cluj.

Această lună este dedicată copiilor cu sindrom Down de la Asociația AGA Down Sindrom Cluj. ”Fiind sensibilizați de Asociația Derzelas, care desfășoară diferite ateliere de terapie, creație și nenumarate acțiuni de voluntariat, alături de mai multe asociații din oraș, pentru copii cu dizabilități și tineri cu sindromul Down, dorim ca luna iulie să fie o bucurie pentru acești tineri care își  dedică  talentul pentru ca societatea să devină ușor sensibilă la problemele și necesitățile cu care se confruntă aceștia cât și familiile lor”, afirmă Ramona Mîndru.

13 iulie

În primul trimestru al acestui proiect , sumele adunate au fost de aproximativ 1.000 euro pe lună.

(redacția catcostaclujul.ro)

 

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>