Emil Boc

Începutul noului an şcolar şi haosul din trafic. Ce propune primarul Clujului

Primarul Emil Boc a făcut, marţi, un apel la directorii şcolilor din centrul municipiului Cluj-Napoca să modifice programul de începere a cursurilor, astfel încât elevii să vină la ore diferite la şcoală. Măsura ar avea rolul de a decongestiona traficul rutier.

Emil Boc a declarat, marţi, în şedinţa Consiliului Local, că reticenţa cea mai mare în implementarea unei astfel de măsuri vine de la părinţi, care trebuie să fie convinşi că este în beneficiul tuturor o circulaţie suportabilă, dimineaţa, în centrul municipiului Cluj-Napoca.

”Solicit sprijinul ISJ pentru a determina conducerile şcolilor şi liceelor din centrul Clujului să îşi modifice orele de începere a cursurilor în manieră gradată – 7,30, 8, 8,30, 9,00. Doar în această modalitate vom reuşi să degrevăm, atât cât este posibil, din aglomeraţia existentă la începutul anului şcolar din centrul Clujului, şi am îmbunătăţi traficul rutier dimineaţa când toată lumea vine pe ora 8 la şcoală. Reticenţa cea mai mare vine de la părinţi şi trebuie să îi convingem că este în beneficiul tuturor că putem circula suportabil, dimineaţa, în centrul oraşului. Cred că stă la îndemâna noastră impunerea acestei politici educaţionale şi public. Nu mă refer la şcolile şi liceele din cartiere, ci la cele din centrul oraşului”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, Primăria Cluj-Napoca a luat măsuri pentru decongestionarea traficului rutier, înfiinţând liniile dedicate pentru a încuraja transportul în comun, care au fost date în funcţiune cu mult înainte de începerea şcolii.

”Facem, în continuare, eforturi la nivel de infrastructură pentru amenjarea unor sensuri giratorii, lărgirea unor intersecţii pentru a facilita accesul şi a elevilor şi a pietonilor, dar şi a autobuzelor şi a circulaţiei în ansamblu”, a mai spus Emil Boc.

Şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, la rândul său, în şedinţa Consiliului Local, că instituţia pe care o conduce este deschisă la astfel de soluţii.

”Evident că vom fi deschişi, nici nu se pune problema. Încă din cursul anului trecut am început să modificăm cursurile de la orele 7,30, 8, 8,30 pe zona liceelor <Şincai> şi <Racoviţă>. Vom încerca să mergem în continuare, sigur, aici e o reţinere serioasă din partea părinţilor. Dar va trebui să impunem aceste lucruri. Cred că lucrurile se pot aşeza. Nu avem nicio problemă din acest punct de vedere, vom încerca cu directorii şcolilor să avem o discuţie pentru că e o nebunie ce se întâmplă în zona centrală, acesta este adevărul, şi trebuie să găsim soluţii”, a afirmat Cuibus.

Acesta a adăugat că în acest an, pentru prima dată, s-au suplimentat clasele pregătitoare pe zona cartierelor, indiferent că a fost vorba de Grigorescu, de şcolile din Mănăştur, cât şi în Gheorgheni sau Mărăşti.

În zona centrală a municipiului Cluj-Napoca funcţionează mai mult de zece şcoli şi licee, în care învaţă aproximativ 12.000 de elevi.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>