Banca Transilvania

Încă jumătate de milion de acțiuni răscumpărate de Banca Transilvania

Bacna Transilvania a raportat astăzi Bursei de Valori București (BVB) achiziția a peste jumătate de acțiuni  proprii, după ce cu câteva zile înainte mai răscumpărase alte circa 400.000 de acțiuni.

Astfel, în perioada 16 -19 septembrie, instituția financiară clujeană a răscumpărat de pe piața bursieră amintită 550.470 acțiuni, conform unei hotărâri a Adunării Generale a Acționarilor băncii din luna aprilie a acestui an. Prețurile acțiunilor au variat între 1,7390 lei și 1,7434 lei și au fost achiziționate prin intermediul BT Securites, valoarea totală fiind de peste 958 mii lei.

Cu câteva zile în urmă, Banca Transilvania anunța BVB despre achiziția, pe durata a cinci zile, a 399.530 de acțiuni, în valoare totală de mai mult de 703 mii lei.

Banca Transilvania a încheiat anul 2013 cu un profit de circa 375 milioane lei, fiind cea mai profitabilă companie cu sediul în Cluj. De asemenea, Banca Transilvania este și cel mai mare angajator din, cu 6.678 de salariați în toată țara, conform datelor Inspectoratului Teritorial de Muncă la mijlocul acestui an. Instituția este pe poziția a treia la nivel național în topul băncilor în funcție de active.

(Titus CRĂCIUN)

 

 

Tags: ,

Un raspuns la “Încă jumătate de milion de acțiuni răscumpărate de Banca Transilvania”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>