airbnb-hero-banner

Idei de afacere. Administrarea închirierii apartamentelor pe Airbnb și Booking

Doi investitori români și un fost executiv de multinațională din Marea Britanie s-au asociat recent într-un startup fondat în București care propune proprietarilor de apartamente randamente mai bune din închirieri, prin reamenajarea locuințelor și ofertarea (listarea) lor pe platforme precum Airbnb sau Booking.com.

Fondatorii susțin că redecorarea cu designeri profesioniști și serviciul de gestiune a proprietăților oferit de startup-ul lor ar duce până la 20% câștigurile anualizate pe care proprietarii le-ar putea obține din închirierea apartamentelor pe AirBnB sau Booking.com dar și din creșterea valorii lor de piața.

Investitorii vor practic să creeze o rețea cât mai mare de proprietăți, amenajate ”la un anumit standard” pe care ei să le administreze profesionist folosindu-se de platforme de închiriere globale a căror popularitate este în creștere, în ultimii ani.

Simplu spus, una dintre ofertele startup-ului către cei care sunt deja proprietari sună așa: îți propunem o soluție profesionistă de reamenajare, scoatem locuința la închiriat, pe piață și ne ocupăm de administrare în așa fel încât să scoți cu ea mai mulți bani decât dacă te-ai ocupa singur.

O altă variantă este pentru cei care nu sunt încă proprietari dar cochetează cu ideea investiției în apartamente de închiriat. Startup-ul îi poate sfătui ce și unde să cumpere, gestionează bugetul și lucrările de amenajare și, când apartamentele sunt gata de scos pe piață, se ocupă de administrarea lor astfel încât randamentul întregii investiții să fie cât mai bun.

Mai multe AICI. 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>