floresti_constructii

Ferma de pui din Floreşti îşi poate relua activitatea

Curtea de Apel a respins cererea de suspendare a autorizației de mediu pe caere a înaintat-o primarul Horia Șulea pentru ferma de pui din Florești. Primarul comunei, Horia Şulea, a fost cel care a contestat în justiţie, în decembrie 2017, eliberarea de către Agenţia de Protecţie a Mediului Cluj a autorizaţiei integrate de mediu pentru fermă.

“VICTORIE ! Asa cum am promis m-am luptat pentru a aduce dreptate si plus de confort florestenilor ! Tribunalul Cluj a SUSPENDAT autorizatia integrata de mediu nr.9/22.05.2017 emisa de APM Cluj pentru ferma de Pui Floresti Bravinvest. Decizia este cu EXECUTORIE dar da, cu drept de recurs ! (Si totodata s-a consfintit calitatea procesuala activa a Comunei Floresti, prin primar Horia Sulea). Urmeaza judecata pe fond a spetei privind ANULAREA ceruta de Comuna Floresti, prin primar Horia Sulea ! Asa ca, va rog, incepand de vineri 15 decembrie, FERMA DE PUI BRAVINVEST DIN FLORESTI NU ARE AUTORIZATIE DE MEDIU SI IMPLICIT NU POATE FUNCTIONA”, scria pe Facebook primarul Horia Şulea, în decembrie 2017.

În urma deciziei Curţii de Apel Cluj de joi, 19 aprilie 2018, ferma poate să îşi reia activitatea. Decizia este definitivă, conform clujust.ro.

Amintim că floreştenii care locuiesc în zona fermei de pui s-au opus vehement acordării unei noi autorizaţii integrate de mediu, pentru societatea care operează această fermă, plângându-se de mirosul insuportabil. Primăria Floreşti dar şi Consiliul Judeţean Cluj au cerut de mai multe ori pe parcursul anului să nu fie acordată o nouă autorizaţie în acest caz.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>