Eurostat: România se află pe locul doi în UE în privinţa creşterii costului forţei de muncă în trimestrul 1

România a înregistrat în primul trimestru a doua mare creştere a costului orar cu forţa de muncă din Uniunea Europeană, cu un avans de 7,1% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, un ritm mai ridicat, de 7,3% fiind consemnat doar în Letonia, potrivit datelor publicate joi de Eurostat.

Creşteri ridicate au mai fost raportate în Bulgaria (6,9%), Lituania (5,9%) şi Estonia (5%). În Cipru a avut loc o scădere de 1,8% a costului orar cu forţa de muncă.

Indicatorul este calculat prin raportarea costului total cu forţa de muncă, care include costurile salariale şi non-salariale, exprimate în monedă locală, la numărul orelor lucrate.

În funcţie de principalele ramuri economice, în industria din România a avut loc un avans de 7,1% al costului orar cu forţa de muncă, în construcţii de 6%, în timp ce în sectorul serviciilor creşterea a atins 7,5%.

La nivelul Uniunii Europene, indicatorul a înregistrat în primul trimestru o creştere de 2,5%, iar în zona euro de 2,2%, comparativ cu intervalul similar al anului 2014.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>