residences-de-puy-saint-vincent

Electric Castle se mută în Alpii Francezi. Cât costă biletele

Cel mai mare festival de muzică din Transilvania – Electric Castle – va avea şi o ediţie de “iarnă”, ce se va desfăşura în perioada 7-14 martie 2015, în staţiunea Puy Saint Vincent din Alpii Francezi. Evenimentul ce va purta numele de “SnowRide – Ski & Music Festival” promite 130 de kilometri de pârtii, trei scene de zi și noapte (la cotele 2.000 şi 1.800) şi o locaţie interioară, 30 de artiști din România şi internaționali, un Snowpark & Boarder Cross și diverse competiții.

“Ideea ne-a venit încă de anul trecut. Am vrut să facem un festival iarna pentru a împăca muzica cu pasiunea noastră pentru sporturile de iarnă şi am ales staţiunea asta pentru că e mai liberină, nu suntem nevoiţi să închidem muzica la o anumită oră. Cei de acolo au fost foarte încântaţi de idee, ei sunt obişnuiţi cu astfel de evenimente. Le-am povestit şi de Electric”, a explicat Andi Vanca, PR al evenimentului.

unnamed

Abonament de 310 euro. Ce include

Preţul unui abonament standard va fi de 310 euro până în 10 decembrie și va include cazarea, ski-pass-ul, accesul la evenimente, discount-uri, școala de schi pentru începători. Acestea vor fi puse în vânzare în curând.

Organizatorii vor pune la dispoziție și transport cu autocarul din mai multe orașe din țară, printre care Cluj, Iasi, Sibiu, Timișoara, București sau Brașov.

Aşteaptă 800 de participanţi şi se gândesc deja la 2016

Organizatorii vor avea 20 de oameni în echipă şi se aşteaptă la o participare de 700-800 de persoane.

“Pe scenă vor urca artişti mari. Asta e clar. Dintre cei ce au fost deja la Electric sau alţii noi ce au participat la evenimente similare. Mai sunt câteva detalii contractuale de stabilit şi în curând vom anunţa primele nume”, a mai spus Vanca.

Organizatorii nu au vrut să dezvăluie bugetul noului festival, dar deja mizează pe reuşită. Andi a declarat că SnowRide – Ski & Music Festival va avea o a doua ediţie în 2016

Staţiunea Puy Saint Vincent, renumită pentru traseele de freeride

Între vârfurile La Pendine (2750 m) și Les Têtes (2044 m), se extinde în Alpii Maritimi francezi stațiunea de schi Puy Saint Vincent. Datorită locației sale în cadrul Parcului Național Les Écrins, Puy Saint Vincent oferă condiții climatice optime.

Printre punctele culminante alpine se numără și cea mai lungă pârtie 1.4 km, de la stația de munte a vârfului La Pendine până la stația din vale, precum și pista neagră “Rocher Noir”. Fanii freeride vor găsi zone de zăpadă adâncă în zona Col du Bal, Vallon de Narreyroux și Bois de Coqs.

Participanţii la festival şi iubitorii de sporturi extreme vor ajunge într-o oră de mers cu maşina la staţiunea La Grave: marele schior-alpinist Doug Coombs a pus La Grave pe hartă, când a campat aici în anii ’90. Acum este o Mecca pentru montaniarzii în căutarea pantelor abrupte, presărate cu ghețari, stânci și coridoare. Un sat din secolul al 12-lea ascuns în Alpii francezi la aproximativ o oră de Grenoble, La Grave este un oraș de 500 de persoane, ce oferă sentimentul de familie intimă.

Electric Castle: 750.000 euro buget În 2014

Cea de a doua ediţie a festivalului Electric Castle a avut loc în perioada 19-22 iunie, la Castelul Banffy din Bonţida şi a adus în faţa publicului circa140 de artişti, între care Thievery Corporation, Die Antwoord şi Bonobo. Bugetul evenimentului a fost de 750.000 de euro. Abonamentele au costat între 120-250 de lei, în funcţie de perioada în care au fost achiziţionate, iar biletele pe zi au costat 100 de lei. Evenimentul a numărat 79.000 de participanţi.

Die-Antwoord-Electric-Castle-2014-3-600x397

 

VEZI AFTERMOVIE-UL AICI!

Nominalizare la European Festival Awards

În urmă cu 3 zile, Electric Castle a intrat, pentru al doilea an consecutiv, în cursa pentru titlul de cel mai bun festival european de muzică. Câștigătorul European Festival Awards va fi desemnat în proporție de 75% prin votul publicului, iar un juriu format din reprezentanți ai industriei muzicale va întregi punctajul final.

6 scene în 2015

Abonamentele Early Birds pentru următoarea ediție (25-28 iunie 2015) vor fi puse în vânzare la finalul lunii, în 30 octombrie, când vor fi anunțați și primii artiști care vor urca pe una din scenele de la Bonțida. Electric Castle va avea anul viitor șase scene, pe care vor evolua peste 150 de artişti.

(Cosmin FOSTI)

Tags: ,

2 raspunsuri la “Electric Castle se mută în Alpii Francezi. Cât costă biletele”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>