refatadizare (1)

Efectele supraimpozitării la Cluj. Centrul istoric, refaţadizat FOTO

Primăria a anunțat care sunt efectele acțiunii de refațadizare a clădirilor din zona istorică a Clujului, în special după implementarea programului de supraimpozitare cu 500% a imobilelor degradate. 

Conform municipalităţii, în urma activității desfășurate de către polițiștii locali în teren și a întâlnirilor cu proprietarii, începând din anul 2016 și până în prezent au fost evaluate 1.561 de imobile, din care au intrat la supraimpozitare 99. Un număr de 319 imobile au fost refațadizate complet sau parțial, în special fațada la stradă, iar 42 sunt în curs de refațadizare.

refatadizare (5)

refatadizare (4)

refatadizare (3)

refatadizare (2)

În cursul anului 2018, lucrătorii biroului Control Refațadizări Imobile din cadrul Poliției Locale au avut întâlniri cu proprietarii a 105 imobile, pentru acordarea de sprijin de specialitate în vederea demarării activității de refațadizare.

Programul de supraimpozitare cu 500% a clădirilor degradate, început în 2016, va continua și în anii următori.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>