autobuz

Dispar stâlpișorii de pe benzile dedicate

Primăria Cluj-Napoca a anunțat că vor dispărea stâlpișorii care delimitează benzile dedicate transportului în comun în oraș.

“Am stabilit că la iarnă nu mai avem stâlpișori la benzile dedicate pentru mijloacele de transport în comun și în această toamnă vor marca cu vopsea specială aceste linii, tocmai pentru a se putea face curățenie în timpul iernii, pentru că nu se poate face curățenie când ai acești stâlpișori.

Va fi linie îngroșoată, marcată cu culoare separate, inclusiv intrările, după modele europene. Am văzut aceste lucruri și în alte capitale europene. Colegii mei au identificat o soluție, avem variantele de lucruri. Oamenii s-au obișnuit cu aceste benzi; vor fi amplasate și semnalizări suplimentare în consolă care să arate că este vorba despre bandă dedicată.

De asemenea, pe banda respectivă sau pe aslfat va fi scris BUS și semnele de autobuz și biciclelte, pentru că acești stâlpișori, mai ales în timpul iernii, adună foarte multă mizerie și fac dificilă curățarea. Și acum împiedică să fie spălată strada așa cum trebuie”, a declarat edilul Clujului, la ZIUA LIVE.

Benzile dedicate de autobuz, funcţionale de aprope trei ani

Primăria Cluj-Napoca a implementat, în vara lui 2016, un proiect pilot în zona centrală a oraşului: o bandă dedicată mijloacelor de transport în comun, pe o lungime de circa 500 m, din Piaţa Cipariu înspre Regionala CFR. La final de august 2017 a fost inaugurată şi banda care pleacă de la Biserica Sf. Petru (Mărăşti) și ajunge până la Primărie (centru), cu o lungime de 1,6 km. În 2019, a fost introdusă banda dedicată în Gheorgheni, pe segmentul Interservisan – Piața Cipariu. În viitor, după lărgirea străzii Calea Mănăştur, banda de autobuz urmează să fie extinsă până spre ieşirea din oraş.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>