aeroport-cluj-napoca

Dezvoltarea aeroportului din Cluj, blocată de două proiecte

Dezvoltarea celui de-al doilea mare aeroport din ţară după trafic, Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj, este întârziată de nerealizarea a două proicte importante: transportul intermodal de pasageri şi marfă ce implică o legătură între calea ferată şi aeroport şi construirea unei piste de 3.500 de metri care să permită curse aeriene intercontinentale.

Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a declarat pentru MEDIAFAX că în ceea ce priveşte proiectul intermodal, acesta a fost finalizat de aeroport dar nu a mai fost depus, ceea ce a costat ţara câteva zeci de milioane de euro.

„La Cluj avem proiectul finalizat, sperăm Consiliul Judeţean Cluj să îl depună. România este singura ţară din Europa care nu a demarat construirea proiectelor intermodale – legătura aeroport cu calea ferată – pe bani europeni. Din păcate pierdem bani europeni, pentru că nu s-a depus acest proiect. Clujul şi România au pierdut 60 de milioane de euro. Suntem optimişti, ne vom lega de calea ferată pentru că suntem obligaţi”, a declarat directorul aeroportului clujean.

Mai multe detalii AICI!

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>