business

De unde vin cei mai mulţi investitori străini din România

Numărul de firme din România cu participare străină la capitalul social, la sfârşitul anului trecut, este de peste 215.600, cele mai multe investiții venind din țări europene, urmate de țări din Asia și Africa. Iată topul țărilor de rezidență a investitorilor străini din România.

”Țările membre ale Uniunii Europene cum ar fi Italia sau Germania sunt statele cu cele mai multe investiții în capitalul social al companiilor din România, ceea ce întărește importanța menținerii unor relații deschise și echilibrate cu investititorii și statele europene˝, a declarat Cristian Bărcan, fondator al REGnet.ro, companie specializată în înființări și modificări de SRL și PFA.

Analizând datele statistice prezentate de Oficiul Național al Registrului Comerțului, primele 5 țări de rezidență a investitorilor străini după numărul de firme sunt:

grafic topul tarilor de rezidenta a investitorilor straini din Romania

Mai multe detalii AICI! 

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>