Datorii de peste 36 de milioane de lei la Fondul pentru mediu, depistate în primul trimestru

Peste 36 de milioane de lei sunt datorii către Fondul pentru mediu depistate în primul trimestru al acestui an, când încasările din taxe şi contribuţii, altele decât timbrul de mediu, au fost de 76,5 milioane de lei, potrivit unui comunicat al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

În primul trimestru al anului 2015, în urma controalelor desfăşurate la nivel naţional, dispuse de preşedintele AFM Adrian Gearâp, au fost efectuate 27 de inspecţii fiscale, fiind constatate sume datorate la Fondul pentru mediu în valoare de 36.225.824 lei, cu o creştere de 268% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014.

Acţiunile realizate de Direcţia Generală de Administrare Fiscală şi Gestiune Financiară vor continua pe întreg teritoriul ţării, cu verificarea contribuabililor care nu-şi îndeplinesc obligaţiile la Fondul pentru mediu, se arată în comunicatul AFM.

Contribuabilii sunt obligaţi să declare lunar, până la data de 25 a lunii următoare celei în care s-a desfăşurat activitatea, contribuţiile, taxele, penalităţile şi alte sume ce constituie venit la bugetul Fondului pentru mediu.

De asemenea, în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2015, a fost încasată la Fondul pentru Mediu suma de 76.515.443 de lei, din taxe şi contribuţii (altele decât timbrul de mediu), fiind înregistrată o creştere de aproximativ 22 la sută faţă de încasările realizate în 2014.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>