1_3_185655_1557466248_07834

Dăncilă la Cluj! A fugit 4 ore de protestatari, s-a pozat cu PSD Cluj într-o sală de nunți FOTO/VIDEO

Activul de partid s-a întâlnit cu premierul PSD, Viorica Dăncilă, la o sală de nunți din complexul Mercur, din Gheorgheni din Cluj-Napoca. După ce au luat masa, preşedinele formaţiunii politice din Cluj, parlamentarii şi primarii de pe sate au stat la coadă pentru o poză cu prim-ministrul.

“România merită mai mult! Alături de prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncila, miniștrii Sorina Pintea, Ştefan-Radu Oprea, Eugen Orlando Teodorovici, candidatul la europarlamentare, deputatul Natalia Intotero, primarii, consilierii județeni și parlamentarii social-democrați din Cluj”, a scris preşedintele PSD Cluj, Horia Nasra, pe Facebook, ca mesaj la cele peste 35 de fotografii ale social-democraţilor clujeni “stând la coadă” pentru o poză cu Viorica Dăncilă puţin derutată.

Dăncilă, după ce a fugit 4 ore de protestatarii din Cluj: “Violența este atributul oamenilor slabi, care nu au proiecte”

După ce a fugit patru ore de protestatarii clujeni, premierul Viorica Dăncilă a dat declarații de presă la finalul vizitei efectuate la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” (UMF) din Cluj-Napoca. Prim-ministrul a fost însoțit de Sorina Pintea, ministrul Sănătății,Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor, Horia Nasra, președinte PSD Cluj, și Aurel Cherecheș, prefect de Cluj.

“Această manifestare violenta, aceste lucruri urâte, jignirile arată că, de fapt, nu au alte argumente. Eu consider că violența este atributul oamenilor slabi, care nu au proiecte (….) Dacă sunt nemulțumiți de ceva, pot să vorbească despre nemulțumirile lor, pot să aducă în atenția opiniei publice orice lucru pe care îl consideră greșit, dar ca să vii să jignești, să țipi, să arunci, acest lucru nu cred că le face onoare și că ar trebui dânșii, în primul rând, să-și revizuiască un pic comportamentul, pentru că ceea ce fac acum este transmis probabil de mai multe televiziuni, avem summit-ul de la Sibiu și nu cred că este oportun nici acum, nici mai târziu”, a declarat Viorica Dăncilă, la Cluj-Napoca.

Sute de protestatari au așteptat-o pe Vorica Dăncilă, la ora 13.00, în fața Casei de Cultură a Studenților (CCS), unde urma să participe la o întâlnire cu primarii şi consilierii PSD Cluj. Protestatarii au scandat „Casa de cultură, nu de impostură”, „Noi nu vom fi conduşi de hoţi”, „Ne e silă de Dăncilă” şi „Vrem inteligenţă, nu incompetenţă”. În contextul protestului, organizatorii întâlnirii au schimbat locaţia de teama huiduielilor, astfel că premierul Dăncilă, însoţită de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, au ajuns la o sală de nunți din complexul Mercur, din Gheorgheni, unde s-a întâlnit cu activul de partid.

Ulterior, în jurul orei 14.00, protestatarii s-au mutat în fața Institutului Oncologic “Ion Chiricuță”, de pe strada Republicii. Premierul Viorica Dăncilă a intrat în spital printr-o curte laterală, prin biserica din unitatea spitalicească. Când au aflat veștlile, protestatarii au fugit în direcţia acesteia, strigând „Demisia”, „Jos Guvernul”, „Noi nu vrem să fim conduşi de hoţi” şi „Ne e silă de Dăncilă”. Unul dintre protestatari a aruncat cu un sul de hârtie igienică . Jandarmii au intervenit şi au blocat accesul în curte. De asemenea, la intrarea din faţă a Institutului Oncologic Cluj-Napoca, jandarmii au încercat să confişte un banner de la un protestatar, însă s-a produs o busculadă, iar persoanele prezente au huiduit şi au scandat „Jandarmeria apără hoţia”, sărind în apărarea acestuia. În cele din urmă, jandarmii i-au lăsat bannerul proprietarului.

Ultima locație unde premierul a fost așteptat de protestatari a fost rectoratul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” (UMF), de pe strada Victor Babeș. La finalul vizitei, după insistențele jurnaliștilor, Vorica Dăncilă a acceptat să răspundă la 3 întrebări, în cadrul unei conferințe de presă ad-hoc.

De la Cluj-Napoca premierul a plecat la Alba Iulia, fără a da ochii cu protestatarii furioși.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>