image

Dacian Cioloș, noul premier desemnat al României

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloş drept premier.

Declaraţiile preşedintelui:

– Am terminat astăzi a doua rundă de consultări cu partidele politice şi am ajuns la câteva concluzii importante. Mi-am format o opinie o prezint acum. După părerea mea, în această etapă, pentru a rezolva problema guvernării, este nevoie de un prim-ministru independent sau tehnocrat, o persoană curată, care să nu fi fost implicată în scandaluri, o persoană integră.
Este nevoie să fie promovaţi miniştri performanţi

– Este nevoie de partide fără corupţi, este nevoie ca partidele să facă curăţenie în interior şi să nu promoveze peroane suspectate de corupţie.

– Avem nevoie de întărirea statului de drept, este nevoie de deschiderea competiţiei politice. Nu putem să aşteptăm o revigorare a clasei politice doar din interiorul partidelor.

– Pariidele au înţeles care este miza şi că este nevoie să găsim împreună o soluţie. Această soluţie o văd eu într-un guvern tehnocrat. Am convingerea că este calea corectă în următorul an, până la alegerile parlamentare.

– Ţinând cont de toate astea îl desemnez pe Dacian Cioloş drept premier.

Dacian Cioloș (n. 27 iulie 1969, Zalău) este inginer agronom si a ocupat uncția de comisar pentru domeniul agriculturii în cadrul Comisiei Europene începând din februarie 2010 pana in 2015.

Tags: , ,

Un raspuns la “Dacian Cioloș, noul premier desemnat al României”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>