1070028_180090948833705_213962171_n

Curtea de Conturi: venituri nedeclarate de peste 200.000 lei, la RADJ Cluj

Un Control al Curţii de Conturi la Regia Autonomă a Drumurilor Judeţene (RADJ) Cluj, efectuat la începutul anului 2014, a stabilit că instituţia nu a înregistrat la venituri peste 200.000 lei, iar un fost director general a încasat 2.000 de lei, salariu necuvenit.

radj

“Nu au fost calculate, facturate și înregistrate la venituri, penalitățile cuvenite pentru neplata la termenele stabilite prin contracte, a prestațiilor efectuate de RADJ Cluj și recepționate de diverși investitori. De asemenea, au fost achitate necuvenit directorului general (n.red. Eugen Cadar), în perioada 2009 – 2011, sume de natură salarială reprezentând indemnizații consiliu de administrație”, se arată în raportul Curţii de Conturi.

radj2

O altă abatere constatată la RADJ Cluj se referă la exactitatea şi realitatea datelor reflectate în situațiile financiare şi anume “nereflectarea corecta în evidența contabilă a obiectivelor de investiții finalizate și date în folosință, în valoare de 26.280.893 lei, reprezentând lucrări de infrastructură de drumuri, realizate în regie proprie, la obiectivul de investiții Parc Industrial TETAROM 3”.

În conformitate cu neregulile constatate, Curtea de Conturi dispune conducerii instituţiei să “stabilească– în temeiul art.33(3) din Legea nr.94/1992, republicată – întinderea prejudiciului cauzat entităţii ca urmare a plăţii către directorul general a indemnizaţiei pentru consiliul de administraţie şi va dispune măsuri pentru recuperarea acestuia, în condiţiile legii. De asemenea se vor calcula, înregistra în evidenţa contabilă și regulariza cu bugetele publice contribuţiile aferente drepturilor acordate necuvenit”.

Regia Autonomă a Drumurilor Judeţene (RADJ) Cluj se află în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj şi în prezent este condusă de Călin Platon, fost prefect de Cluj.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>