00171765_large

Cupa Davis se joacă la Cluj! Ce propunere a făcut Boc Federaţiei de Tenis

Federaţia Română de Tenis anuntă că întâlnirea România – Maroc din turul al doilea al Grupei a II-a a Zonei Europa/Africa a Cupei Davis se va desfăşura la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pe o suprafaţă ce va fi anunţată ulterior.

Tot în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca ar urma să se joace şi partida România-Elveţia din barajul de accedere în Grupa Mondială 1 din FED Cup. Din echipa României ar putea face parte şi Simona Halep. “Abia aştept să joc şi o să fiu 100% cu siguranţă. Nu o să mai accept nicio accidentare, pentru că îmi doresc foarte mult să fiu în echipă. Vreau să jucăm la Cluj, cred că o să fie cea mai potrivită locaţie. E o sală mare şi foarte mulţi spectatori pot să vină să ne susţină. Atmosfera a fost deosebită weekendul trecut şi cu siguranţă o să fie şi în aprilie la fel”, a spus Halep, la Doha.

După succesul înregistrat în urma meciului România – Canada de weekend-ul trecut, primarul Clujului a propus Federației Române de Tenis (FRT) ca meciul de Cupa Davis și un posibil meci de Fed Cup să se dispute tot în Polivalentă. “Vom face o ofertă de nerefuzat Federației de Tenis, de a pune la pachet meciurile din Cupa Davis și Fed Cup. Băieții vor juca cu Marocul și au șanse mari de a câștiga. După două săptămâni vor juca fetele. Vom propune un pachet în care iubitorii de tenis să primească reducere dacă vin la ambele meciuri. Decizia aparține FRTi, noi vom fi deschiși să le organizăm la Cluj. Dincolo de vizibilitatea europeană și mondială a orașului e vorba de bani care vin în oraș”, a declarat edilul Clujului.

La Fed Cup, România e pe locul 10 mondial și are șansa de a accede în Grupa Mondială 1. Meciul cu Elveţia va avea loc în weekend-ul 21-22 aprilie. Amintim că fetele din echipa de Fed Cup au învins Canada, scor 3-1, în cea mai recentă partidă, disputată chiar la Cluj. Simona Halep a fost prezentă în tribune.

Amintim că în 2018 Clujul este Oraş European al Sportului. 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>