resize.php

Cum se fluidizează traficul auto, în 2017, la Cluj! Fără abonamente de parcare în centru + tarife orare duble

Tarifele de parcare în zona centrală a oraşului Cluj-Napoca vor fi majorate începând cu 2017, conform unui proiect de hotărâre al municipalităţii aflat în dezbatere publică până în data de 11 noiembrie 2016.  “Pentru a se asigura fluidizarea circulației auto”, punctează edilul Emil Boc.

Astfel, tarifele orare de parcare în zonele I şi II din oraş vor fi dublate. Inclusiv cele cu plata prin SMS.

Spre exemplu, o oră de parcare în zona I va costa 4 lei în 2017 (parcometre/parcare închise cu bariere/tichete răzuibile/SMS) – faţă de 2 lei în 2016.

Important este şi faptul că nu se vor mai elibera abonamente de parcare pe mai multe artere din zona 0 a orașului (şi pentru parcările închise cu bariere), cu excepţia riveranilor (2 buc/unitate locativă).

tabel1

tabel2

TOATE TARIFELE propuse pentru PARCĂRI, în 2017, la Cluj-Napoca, pot fi consultate AICI.

Excluderea abonamentelor de parcare pentru zona 0 şi menţinerea doar a taxei pe oră “exponenţial mai mare” a fost o temă recurentă, în ultimii ani, în Consiliul Local Cluj-Napoca. Deliberativul local nu a dorit însă să îşi asume nicio schimbare pe acest segment înainte de alegerile locale din 5 iunie 2016. 

NOI PARKING-URI SUPRA ŞI SUBTERANE LA CLUJ-NAPOCA

Primarul Emil Boc a anunţat, în cadrul şedinţe CL de miercuri, 26 octombrie 2016, că municipalitatea doreşte să construiască cinci parkinguri supraterane – pe străzile Mogoşoaia, Primăverii, Băiţa, Trotuşului şi Azuga – în urma demolării garajelor de cartier. Vor disponibile, astfel, circa 2.000 locuri noi de parcare.

Parking Hasdeu – faza de licitaţie

Parking Negoiu – posibilă reziliere a contractului

Parking str. Avram Iancu – investitor privat

Piaţa Lucian Blaga – parcare etajată, pe fonduri publice

Piaţa Cipariu – se doreşte o parcare subterană sun Catedrala greco-catolică

Parcări sub cele existente ale unor supermarketuri din oraş

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>