automat lapte

Cum e împărțită piața dozatoarelor de lapte din Cluj

Conform ultimei actualizări din luna martie 2015 a Direcției Sanitar Veterinare Cluj, nouă entități dețin toate automatele autorizate de vânzare a laptelui crud în județ.

Cu cele mai multe automate este înregistrată compania Modern Farm , care deține și ferma de vaci din Jucu Herghelie. Modern Farm are înregistrate cinci astfel de automate, situate, conform sursei citate, în Piața Agroalimentară Mărăști, Piața Agroalimentară Flora, supermarketul Auchan de pe B-dul Muncii, în magazinul Bizo SRL de pe strada Detunata și încă unul în Jucu de Sus. Conform datelor Ministerului Finanțelor Publice, Modern Farm a avut în 2013 o cifră de afaceri de 3,1 milioane lei și un profit de circa 62 de mii de lei. Potrivit administratorului companiei, Călin Buzoianu, prin cele 5 automate sunt vânduți, zilnic, circa 600 de litri de lapte. ”Prin astfel de automate oferim populației un produs proaspăt și de calitate”, susține Buzoianu.

Cu patru astfel de automate de vânzare a laptelui crud este înregistrată compania Provac din Aiton. Societatea are toate automatele amplasate în Cluj-Napoca: în supermarketul Kaufland din Mănăștur, în complexul BIG Mănăștur, în pasajul Minerva de pe strada Bucegi și pe strada Pasteur. Ultima cifră de afaceri raportată, corespunzătoare anului 2013, a fost de circa 364 mii lei. În acel an, Provac a obținut un profit de circa 8 mii de lei.

Persoana fizică Radu Emilian Rusu este înregistrată cu două automate, unul în Piața Agroalimentară Grigorescu și unul pe strada Brâncuși.

Cu câte un dozator de lapte înregistrat apar Ada Prod Com (un automat în Câmpia Turzii pe strada Barițiu), Metel SRL (în incinta Iulius Mall),  Aurel Nistor (un automat în Gilău), Gabriel Oniga (Piața Agroalimentară din Dej), Daniel V Buda (Cluj-Napoca, Piața 1 Mai) și Cristina Samoilă (Gherla, strada Stejarului).

(Titus CRĂCIUN)

(sursa foto: joiana.ro)

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>