pata rat

Cum decurg lucrările pentru închiderea gropii de gunoi a Clujului

Se lucrează intens la închiderea și ecologizarea rampei de deșeuri de la Pata Rât, atât la impermeabilizarea și acoperirea depozitului cât și la consolidare, transmite conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj. 

“În prezent, se lucrează intens la impermeabilizarea zonei de est a corpului depozitului, respectiv la montarea puțurilor de drenare a biogazului. După amplasarea celor trei membrane geocompozite ce impermeabilizează depozitul față de apele provenite din precipitații, acestea sunt acoperite cu stratul de pământ cu o grosime de 85 de cm, respectiv cu cel de sol vegetal cu o grosime de 15 cm. Rolul materialelor geocompozite este acela de a asigura o interacțiune controlată între corpul depozitului și mediul înconjurător, pentru a anula, în acest fel, efectele negative ale deșeurilor asupra mediului. În același timp, în partea de sud a depozitului, înspre Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, constructorul a demarat acțiunea de terasare”, transmite CJ Cluj.

În paralel, proiectul de consolidare a corpului depozitului afectat de alunecări este și el în plină desfășurare. “Până în momentul de față au fost executați circa 350 de piloți forați precum și 260 de metri din zidul de sprijin din beton armat. Analiza stadiului fizic al lucrărilor indică un progres semnificativ al acestora, neexistând niciun fel de motive de îngrijorare legate de nerespectarea termenelor de execuție”, conchide CJ Cluj.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>