agricultura ecologica

Credite pentru fermierii a căror culturi au fost afectate de secetă

Fermierii a căror culturi au fost afectate de secetă pot benefici de împrumuturi financiare din partea Băncii Transilvania, pentru a-şi putea respecta obligaţiile contractuale faţă de furnizori şi pentru a onora plăţile pentru culturile înfiinţate în anul agricol 2014 – 2015, scadente în această perioadă.

Cine este eligibil

Produsul Băncii Transilvania se adresează celor care au ferme cu peste 100 ha de culturi vegetale din zone afectate de secetă, declarate astfel de autorităţi. O altă cerinţă este ca fermele să aibă activitate de minim 2 ani în agricultură, în sectorul vegetal şi să fie făcută dovada continuării activităţii prin înfiinţarea de culturi pentru anul următor.

Durata împrumutului este de până la 3 ani, cu posibilitatea rambursării creditului în 2 rate anuale, corelate cu perioada de recoltare/valorificare a culturilor obținute; în anul în care culturile sunt afectate de secetă nu este necesară plata ratelor.

Rambursarea începe în anul următor primirii creditului, pentru a nu se suprapune cu anul agricol afectat de secetă.

Valoarea maximă a finanţării este de până la 25% din totalul cheltuielilor pentru fiecare cultură agricolă afectată de secetă.

Garantarea se poate face cu garanţii mobiliare, imobiliare sau fond de garantare.

Fermierii afectaţi de secetă pot lua împrumuturi de la Banca Transilvania inclusiv pentru înfiinţarea culturilor din noul an agricol, asigurând astfel continuarea activităţii normale de producţie în fermă.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>