gheorgheni

Controversele create în jurul legii dării în plată au scăzut prețurile apartmentelor în trei cartiere din Cluj

Efectele tulburărilor din piață din cauza controversatei legi a dării în plată au început să se vadă, drept urmare, după o lungă perioadă de timp, prețurile apartamentelor de vânzare din Cluj-Napoca au înregistrat o ușoară scădere, în luna februarie 2016, în unele cartiere.

“Luna martie pare a fi una decisivă. În cazul în care Legea dării în plată va trece și de Camera Deputaților, după ce a fost adoptată în unanimitate de către Senat, vom asista cu siguranță la măsuri extreme pe piața bancară ce vor frâna creditarea. În această situație ne așteptăm să scadă numărul de cereri în sectorul rezidențial, lucru care va contribui la scăderea pretențiilor vânzătorilor și, deci, și a prețurilor. În ceea ce privește creditele Prima Casă, Banca Națională a propus un amendament prin care Legea dării în plată să nu includă acest tip de credite. Ramâne de văzut în perioada imediat următoare dacă va fi sau nu aprobat și, în consecință, dacă vom mai putea vorbi despre creditul Prima Casă începand din aprilie”, spun analiștii clujeni de la Blitz Imobiliare.

În Gheorgheni, Mărăști și Bună Ziua prețurile apartamentelor au scăzut

Topul cartierelor Clujului și-a păstrat și în luna februarie podiumul: Andrei Mureșanu, Centru, Zorilor.

indice2-768x96

În ceea ce priveste gradul de confort, se poate observa că locuintele cu un grad ridicat de confort, cu peste 4 camere, au înregistrat scăderi de prețuri în Cluj-Napoca, iar pe zona Clujului, incluzând Florești, Baciu și Apahida, au stagnat.

indice1-768x114

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>