sebes-turda

CNADNR cere fonduri europene pentru Autostrada Sebeş-Turda

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) va elabora şi va depune, în cel mai scurt timp, aplicaţiile de finanţare europene pentru proiectele prioritare pentru dezvoltarea sistemului de transport stabilite prin Master Planul General de Transport. Printre acestea se numără şi Autostrada Sebeş-Turda, în lungime de 70 de kilometri, şi care va costa peste jumătate de miliard de euro.
Din cele patru tronsoane ale autostrăzii, două (de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea – 12.45 km şi de la nodul Decea până la intrarea în autostradă în zona Turda – 16.3 km) au şanse să fie date în folosinţă până la finele acestui an.

Amintim că, în data de 30 mai 2016, Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat apelurile de finanţare pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii rutiere, feroviare şi de metrou, cu un buget total de 5,8 miliarde de euro (pentru toate modurile de transport) din alocarea totală aferentă Programului Operaţional Infrastructura Mare (POIM).

VEZI toate proiectele pentru care CNADNR vrea să ceară fonduri europene. Comunicat CNADNR SA, 01.06.2016 ref. apel MFE
Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>