luni-indice-imobiliare.ro__800x600

Clujul imobiliar nu are frână. La cât a ajuns prețul/mp

Clujul imobiliar continuă pe un trend ascendent, atât la numărul de şantiere imobiliare, cât şi la preţurile de vânzare al locuinţelor. Se cumpără cu banii jos, în special locuinţe în clădiri noi, iar timpul mediu de vânzare este de circa 3 luni de zile.

Conform Compariimobiliare.ro, în luna iulie 2019, preţul mediu pe metru pătrat util al apartamentelor de vânzare în Cluj-Napoca a fost de 1.598 €/mp, cu peste 33 de euro mai mult decât în luna precendă, şi cu peste 100 de euro peste cea de anul trecut.

TOP cele mai scumpe vs. cele mai ieftine cartiere

“În topul celor mai scumpe cartiere avem parte de o surprinsă, şi anume intrarea în clasament al celei mai noi zone rezidenţiale din Cluj-Napoca: Sopor. Pentru cartierul de 240 ha, în care ar urma să locuiască între 50.000 şi 70.000 de oameni, a fost lansată licitaţia pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ). La polul opus, localităţile învecinate oraşului rămân cea mai ieftină opţiune pentru cei aflaţi în căutarea unei locuinţe. Vorbim despre Apahida, Dezmir sau Floreşti”, notează portalul imobiliar.

Între cele mai căutate zone pentru achiziția unei noi locuințe se numără cartierele: Mănăștur – 16%, Mărăști – 12%, Gheorgheni – 12%, Central – 10% și Zorilor – 8%.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>