Termosistem-bloc-locuinte-01

Clujul imobiliar a vândut 3.700 de locuinţe în martie

Cele mai mai multe vânzări de imobile din România în martie au fost perfectate la București (7.062), Ilfov (5.167) și Cluj (3.710), conform Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

La nivel național, luna trecută au fost vândute 58.713 imobile, potrivit bazei de date existente la ANCPI. Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare a fost cu 1.090 mai mare față de martie 2017.

Numărul ipotecilor a fost de 25.963, cu 4.736 mai mare, cele mai multe fiind înregistrate în capitală, Constanța și Timiș. Județele Gorj, Covasna și Sălaj stau cel mai prost atât la vânzări de imobile, cât și la ipoteci. Cele mai multe terenuri agricole s-au vândut în Timiș, Dolj și Arad.

Pentru sectorul imobiliar din România, anul 2017 a fost unul prolific, valoarea tranzacțiilor înregistrate depășind 1 miliard de euro, cu o creștere de 10% față de anul precedent, conform statisticilor companiei de audit PricewaterhouseCoopers.
Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>