poza premianti

Clujul duce România pe locul doi în Europa la numărul clusterelor de argint

iTech Transilvania, clusterul clujean pentru dezvoltarea resurselor umane din domeniul tehnologiei, a fost răsplătit, la finalul săptămânii trecute, cu medalia de argint pentru rezultatele obținute în managementul clusterului. Distincția a fost acordată în urma unei analize a activității, realizată de Secretariatul European pentru Analiza Clusterelor, și poziționează Clujul la același nivel cu regiunea Ilfov, după ce clusterele Mobilier Transilvan și AgroTransilvania au primit aceeași certificare.

La nivel național, sunt doar opt clustere de argint, câte trei în județele Ilfov și Cluj, unul în Timiș și încă unul în Covasna.

„Chiar și cu resurse limitate, în cadrul acestor clustere de argint, au fost dezvoltate programe și proiecte care contribuie la creșterea performanțelor companiilor membre, într-un context național, mai degrabă, defavorabil din cauza lipsei unor politici și instrumente financiare și non-financiare specifice. Cu toate acestea, România se poziționează pe locul II în Europa, după Germania, în ceea ce privește numărul entităților cu etichetă de argint, iar acest rezultat ne încurajează să continuăm colaborarea cu membrii noștri, dar și cu alte clustere, totul pentru a transforma orașele României în orașe cu adevărat inteligente”, a spus Voicu Oprean, președinte ARIES Transilvania, asociație sub umbrelă căreia se află iTech Transilvania.

În acordarea distincției au contat, de asemenea, și proiectele elaborate de iTech Transilvania în parteneriat cu alte clustere clujene în domenii, precum eficiența energetică, smart furniture, agrobusiness etc. 

 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>