Clujul devine Capitala Europeană a Proprietății Intelectuale

Specialiști din Albania, România, Ungaria, Polonia, Serbia și Republica Moldova, precum şi reprezentanţi ai ONG-urilor naţionale şi internaţionale din domeniu: IFFRO, IFPI, CISAC şi SCARP vor participa, la Cluj, la conferința regională ”Organismele de Gestiunea Colectiva a Drepturilor de Autor și a Drepturilor Conexe: Transparenţă, Responsabilitate Financiară, Guvernanţă şi Supraveghere”. 

Tema principală a conferinței va fi ”TAG of Excellence” – standardul de calitate pe care OMPI, doreşte să-l dezvolte pentru organismele de gestiune colectivă. Experții și reprezentanții organismelor de gestiune colectivă a drepturilor de autor din România și din străinătate vor discuta și despre modul concret de aplicare a Directivei Europene nr. 26 din 2014 referitoare la gestiunea colectivă a drepturilor de autor, dar și de acordare de licențe multiteritoriale pentru drepturile asupra operelor muzicale privind utilizarea on-line pe piața internă. De asemenea, reprezentanții Organizației Mondiale pentru Proprietate Intelectuală și cei ai Oficiului Român pentru Drepturile de Autor se vor întâlni cu reprezentanții industriei IT din România, în cadrul unei mese rotunde organizate în parteneriat cu Deloitte România și cu Asociația Cluj Today.

”Trebuie remarcat faptul că proprietatea intelectuală devine un element definitoriu în tot mai multe domenii, de la artă la industrie, comerț sau divertisment, iar numărul celor care beneficiază de reglementările referitoare la proprietatea intelectuală este tot mai mare. De aceea, gestiunea colectivă a drepturilor de autor și a drepturilor conexe dobândește un rol major în viața de zi cu zi a oamenilor”, a declarat directorul general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, Leonard Horvath.

Conferința referitoare la gestiunea colectivă a drepturilor de autor va avea loc în zilele de 27 și 28 mai 2015, la Opera Plaza, iar masa rotundă dedicată drepturilor de proprietate intelectuală în industria IT va avea loc în 28 mai 2015, de la ora 17.00, în Sala Jupiter a hotelului Univers T.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>