clujana_oficial

Clujul are 51 de fabricanți de încălțăminte. Cum arată top 10

În județ sunt 51 de societăți comerciale care au obiect de activitate fabricarea încălțămintei. Câteva au chiar sute de angajați, iar 6 dintre ele, doar unul, conform datelor Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj disponibile la jumătatea anului 2014. Ce profituri sau ce pirederi s-au înregistrat în top 10 angajatori în domeniul fabricării încălțămintei:

Clujana conduce în topul angajatorilor din domeniul fabricării încălțămintei. Societatea, deținută de Consiliul Județean Cluj are, la mijlocul acestui an, 395 de salariați cu contracte de muncă active. Conform raportului financiar pe anul 2013 al societății, Clujana a încheiat anul trecut cu o pierdere de circa 1,5 milioane de lei.

Pe poziția secundă în clasamentul angajatorilor din domeniu se află AKU EST, cu 266 de angajați. Societatea a avut, conform datelor Ministerului Finanțelor Publice, un profit net aferent anului fiscal 2013 de puțin peste un milion de lei.

Cu 250 de angajați, CD Bons ocupă poziția a treia între producătorii de încălțăminte din Cluj. Pentru anul 2013, compania a raportat o pierdere de 156 mii lei. CD Bons produce și exportă încălțăminte pentru mărci precum Tommy Hilfiger, Dainese, Lloyd, Puma, Melluso, Dickies, Diesel sau Levis, conform site-ului societății.

Deși cu profitul cel mai mare pe 2013, peste 5 milioane de lei, Class Shoe se află pe poziția a patra în ceea ce privește numărul de angajați: 186. Deținătorul brandului de încălțăminte de damă City Chic, Class Shoe a avut și o prezență constantă pe piețele externe.

Aida International ocupă poziția a cincea în clasament, cu 163 de angajați. Conform site-ului Ministerului Finanțelor Publice, compania a avut un profit aferent anului 2013 de circa 75 de mii de lei.

Bluey Shoes se află pe cea de-a șasea treaptă a podiumului, cu 146 de angajați. Compania a încheiat anul trecut cu o pierdere de circa jumătate de million de lei.

Bootsvania este ce-a de șaptea companie în topul angajatorilor din domeniul fabricării încălțămintei, cu 144 de salariați activi. Conform site-ului Ministerului Finanțelor Publice, Bootsvania a avut, în 2013, un profit de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Pe poziția a opta se află compania Ostina Shoes, cu 79 de angajați. Societatea a raportat o piedere de 160 de mii de lei aferentă anului trecut. Îi succede Meda Shoes, cu 72 de salariați. Și această companie a încheiat anul trecut cu o pierdere de circa 11 mii lei.

Top 10 este încheiat de societatea Margi Shoes, cu 71 de angajați. În 2013 compania a raportat un profit de pste 300 de mii de lei.

(Titus CRĂCIUN)

(sursa foto: radiocluj.ro)

Tags: ,

2 raspunsuri la “Clujul are 51 de fabricanți de încălțăminte. Cum arată top 10”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>