Emil Boc

Cluj Smart City! A fost premiat la Bucureşti

Primăria Cluj-Napoca a câştigat, în cadrul Galei Asociaţiilor Municipiilor din România desfăşurată la Ateneul Roman, premiul de Excelenţă în Digitalizare.

Acest premiu reflectă reuşitele oraşului în materie de digitalizare şi inovare. În prezent sunt funcţionale în Cluj-Napoca 47 de proceduri digitale şi aplicaţii ale tehnologiei în domeniul administraţiei publice. Cele mai recente proceduri – şi primele în România – vizează emiterea în format online şi electronic a unor documentaţii de urbanism ( certificate de urbanism, prelungirea autorizaţiilor de construcţii şi alte avize) şi procesul de bugetare participativă online.

De asemenea, Clujul este recunoscut ca un puternic centru naţional şi european de inovare, Conferinţa Open Innovation 2.0. a Comisiei Europene fiind organizata la Cluj – Napoca în iunie 2017, pentru prima dată în Europa Centrala şi de Est.

Premiul a fost ridicat de edilul Clujului, Emil Boc.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>