fujikura

Cine are cei mai mulţi salariaţi în Cluj (I)

În top zece angajatori din judeţul Cluj, doar două entităţi sunt private, restul fiind bugetare. Toate sunt înregistrate în municipiul Cluj-Napoca. Primii zece angajatori au mai bine de 10% din numărul total de salariaţi din judeţ.

Conform datelor oferite de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj pentru catcostaclujul.ro, cel mai mare angajator al judeţului Cluj este Fujikura Automotive România, care are 4.074 salariaţi activi (angajați cu contracte individuale de muncă active). Obiectul principal de activitate al Fujikura este fabricarea e echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule, compania având două locaţii de producţie, în Cluj şi în Dej.

Pe poziţia secundă, în funcţie de numărul salariaţilor activi se situează sucursala Centrului regional de exploatare, întreţinere şi reparaţii Căi Ferate Cluj, cu 3.255. Pe poziţia a treia se află sucursala Direcţiei Regionale de Poştă Nord-Vest, cu 3.118 angajați. Cu 3.012 salariaţi activi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca ocupă a patra poziţie în topul angajatorilor.

Universitatea Babeş-Bolyai este prima autoritate de învăţământ din Cluj, cu 2.963 de salariaţi activi, ce o plasează pe poziţia a cincea în top 10 angajatori clujeni. Poziţia a şasea a topului este ocupată din nou de o societate de stat, Sucursala de Transport Feroviar de Călători Cluj, cu 2.649 angajați. Pe poziţia a şaptea se găseşte cea de a doua societate privată din top 10 angajatori. Este vorba despre Emerson, care activează în parcul Tetarom II, de pe Bulevardul Muncii, cu 1.967 de salariaţi.

Locul al 8-lea este ocupat de Compania de Apă Someş, cu 1.946 de salariaţi activi, poziţia a 9-a revine Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, cu 1.824 de angajați, iar top 10 este închis de Compania deTransport Public Cluj-Napoca, cu 1.490 de salariaţi activi.

La finele lunii martie, la nivelul judeţului Cluj, funcţionau 23.598 de angajatori activi, iar numărul contractelor individuale de muncă se ridica la 253.594. Dintre acestea, conform ITM Cluj, 233.093 sunt pe perioadă nedeterminată, iar 20.501 pe perioadă determinată. La finele lunii martie, se înregistrau 10.118 contracte de muncă suspendate.

(Titus CRĂCIUN)

 

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>