amenzi_politie

Cerșetorii din toată țara invadează Clujul

Marcel Bonţidean, şeful Poliţiei Locale, a vorbit la un post de radio despre un fenomen care ia amploare la Cluj-Napoca. Vestea că orașul o duce bine a dus la înmulțirea cerșetorilor în municipiu.

389 de cerșetori în 2019. De unde vin

“Am o situație care a fost gestionată de către Poliția Locală în acest an. Vreau să vă informez că în cursul anului 2019 până la zi, au fost depistate un număr de 389 de persoane care apelau la mila publicului pe raza municipiului Cluj-Napoca, din care 97 din Cluj-Napoca și 292 din alte localități, precuim Sânicoară, Apahida, Fizeșul Gherlii, Nădășel, Bonțida, Deva, Reghin, Timișoara, Piața Neamț, Slatina, Câmpulung Moldovenesc, Blaj, Brăila, București”, a spus Bonţidean la un post de radio.

Grupuri organizate. Unii primesc ajutor social

“Este o adevărată industrie și vreau să vă spun că noi am depistat câteva grupuri de persoane care vin din proximitatea județului Cluj cu microbuze închiriate, îi debarcă la gară, după care se răspândesc pe raza municipiului Cluj-Napoca. În timp, fiecare își ocupă un loc, în care se feresc de poliție, și practică cerșetoria. Legea este ambiguă în acest sens și prea multe măsuri nu poți să iei împotriva acestor persoane. Noi avem o hotărâre de Consiliu Local care ne permite să confiscăm sumele de bani pe care aceștia de acumulează pe timpul cerșetoriei. Eu am solicitat la fiecare persoană din această categorie o adresă de domiciliu pentru a vedea dacă nu beneficiază de ajutoare sociale. Nu am o situație exactă, dar am găsit un astfel de caz. Renîntregirea veniturilor, am sesizat autoritățile”, a mai spus șeful Poliției Locale.

Întrebat dacă s-a cerut ajutorul politicientilor de Cluj pentru modificarea legii naționale privind cerșetoria, Bonțidean a răspuns că “Sunt propuneri făcute nu cu parlamentarii din Cluj, pentru că eu fac parte din Consiliul de Coordonare a Polițiilor Locale la nivel național și acolo inclusiv această problemă am dezbătut-o, cu propuneri de modificare legislativă”.

Şeful Poliţiei Locale RECOMANDĂ TUTUROR CLUJENILOR SĂ NU MAI OFERE BANI SAU BUNURI CERŞETORILOR, deoarece nu vor mai pleca din oraș!

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>