centru cluj

Centrul, detronat de Mănăștur și Borhanci în luna mai

 

Zona centrală a municipiului Cluj-Napoca a ”căzut” pe cel de-al treilea loc în clasamentul lunar al autorizațiilor de construire emise, după ce în precedenele două luni a condus la distanță în top. În luna mai a acestui an a primit autorizație un imobil cu 13 nivele pe strada Corneliu Copusu, în Dâmbul Rotund, recordul de înălțime al lunii.

Cel mai mare cartier al Clujului, Mănășturul, termină luna mai pe prima poziție în ceea ce privește autorizațiile de construire emise -19 -, cu opt mai multe decât în precedenta lună, când ocupa al patrulea loc în top . În cazul Mănășturului, în acestă perioadă de referință, cel mai mare imobil pentru care s-a emis autorizație se va afla pe Calea Mănăștur 48 și va avea nouă nivele (subsol, parter, șase etaje și un etaj tehnic), funcțiuni mixte -locuințe și servicii- iar beneficiar este Enjoy Invest SRL.

Ca și în luna aprilie, Borhanciul –zona cu cea mai mare expansiune sudică post criză în segmentul locuințelor individuale-, cu 15 autorizații de construire emise se plasează pe cea de a doua treaptă (cu una în plus față de aprilie). Pentru zonă au fost aprobată continuarea lucrărilor pentru imobil cu funcțiuni mixte, tot de nouă nivele (subsol, demisol, parter și șase etaje), în Colonia Borhanci fn.

Zona centrală a municipiului a beneficiat  de 14 autorizații de construire, cu 5 mai puține decât precedenta lună. Niciun imobil autorizat nu excelează în înălțime.

Pe cea de apatra poziție se regăsește Mărăștiul, cu 13 autorizații de construire, iar Europa a beneficat de nouă. Petru cartierul Grigorescu s-au aprobat opt, iar pentru Bună Ziua – șapte, la fel ca și pentru Iris. Câte șase autorizații au obținut și cartierele Dâmbul Rotund (recordul pe înălțime în găsim aici, pe strada Corneliu Copusu, un imobil de 13 nivele – parter, mezanin și 11 etaje- situat chiar la începutul străzii, la numerele 1-3-5. Beneficiar: Build Construct și Betasil.

Câte cinci autorizări au primit imobile ori lucrări din Andrei Mureșanu și Someșeni, iar câte patru – Gruia și Bulgaria. Tei au fost pentru cartierul Între Lacuri, două pentru Plopilor și câte una pentru Becaș, Gheorgheni și Zorilor.

Care a fost clasamentul lunii precedente puteți citi aici.

NotăÎn calculul numărului de autorizații pe cartiere au fost luate în considerare toate autorizațiile emise, fie că este vorba de branșamente, împrejmuiri, amplasamente de reclame ori edificări de imobile. Delimitarea cartierelor a fost făcută conform studiului ANEVAR, ”Cluj-Napoca 2014, tranzacții imobiliare.”

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>