conti

centrul câștigă detașat topul autorizărilor din decembrie

Ultima lună a anului recent încheiat nu a excelat în autorizări de clădiri cu regim de înălțime ridicat, dimpotrivă, acestea chiar lipsesc, în contextul în care cel mai mare imobil autorizat va fi construit pe șase nivele, dintre care două sunt demisolul și un etaj tehnic. Din cele peste 130 de autorizații de construire emise de municipalitate în luna decembrie 2015, circa o cincime sunt pentru lucrări din zona centrală a orașului.

Cu 25 de autorizații de construire emise pentru beneficiari în decembrie, Centrul conduce în topul autorizărilor, fiind urmat, la mare distanță, de cartierele Mărăști și Dâmbul Rotund, care au benefieciat, fiecare, de câte 12 de astfel de acte administrative luna trecută.

Câte 11 autorizații au fost emise pentru beneficiari de lucrări în cartierele Mănăștur și Borhanci. Pentru Zorilor au fost eliberate opt autorizații de construire,  pentru Gruia – șapte, pentru Gheorgheni și Someșeni, câte șase, iar pentru Bună Ziua, Iris și Europa, câte cinci.

Patru astfel de acte administrative au fost eliberate pentru beneficiari din Făget, câte trei pentru cei din Andrei Mureșanu și Plopilor, două pentru Între Lacuri și o autorizație pentru Lomb.

În luna decembrie a  anului, cea mai înaltă construcție autorizată este pe șase nivele – demisol, parter, trei etaje plus unul tehnic- ce se va edifica pe strada Maramureșului 90. Este vorba despre un imobil de locuințe și servicii, al cărui beneficiar este compania clujeană Nord Conforest.

Topul lunii noiembrie 2015 îl puteți citi AICI.

 NotăÎn calculul numărului de autorizații pe cartiere au fost luate în considerare toate autorizațiile emise, fie că este vorba de branșamente, împrejmuiri, amplasamente de reclame ori edificări de imobile. Delimitarea străzilor pe cartiere a fost făcută conform studiului ANEVAR, ”Cluj-Napoca 2014, tranzacții imobiliare.

(Titus CRĂCIUN)

(sursa foto: evz.ro)

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>