harta_mondiala_a_coruptiei_50830200

Cele mai riscante ţări pentru afaceri. Ce loc ocupă România

România este mai riscantă pentru afaceri decât state precum Bulgaria, Ungaria, China, Chile şi Malaysia, ocupând locul 26 în rândul a 43 de ţări emergente clasificate de Bloomberg de la cea mai puţin sigură, Venezuela, la cea mai sigură, Taiwan.

Cele mai riscante ţări pentru afaceri sunt Venezuela, Nigeria, Egipt, Pakistan şi Argentina.

Dintre ţările europene, Ucraina este cea mai nesigură, pe poziţia a şasea, urmată de Rusia (pe locul 11), Turcia (pe 15), Croaţia (pe 22), România (pe 26), Bulgaria (29), Ungaria (30), Slovacia (32), Slovenia (35), Letonia (36), Cehia (38) şi Lituania (39).

Cele mai sigure cinci ţări sunt Taiwan (locul 43), Qatar (42), Emiratele Arabe Unite (41), Chile (40) şi Lituania (39).

În clasamentul Bloomberg, înaintea României, cu un grad mai ridicat de risc, se află Thailanda (24) şi Peru (25), în timp ce pe poziţiile imediat următoare se situează China (27) şi Arabia Saudită (28), ţări vazute ca fiind mai sigure.

Topul Bloomberg a fost realizat utilizând date de la FMI, Banca Mondială şi grupul elveţian de asigurări Zurich Insurance Group. Grupul, înfiinţat în 1872, are operaţiuni în peste 170 de ţări.

Bloomberg a analizat pentru ţările emergente 35 de indicatori, din categoriile finanţe, economie şi politică, iar în top au fost incluse doar cele 43 pentru care a avut informaţii la cel puţin 27 din cei 35 de indicatori.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>