iquest

Cele mai mari profituri din IT-ul clujean

Cele mai profitabile zece companii clujene de soft au cumulat în 2013 profituri nete de zeci de milioane de lei, conform rapoartelor financiare afișate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Cu rezerva că trei dintre cele mai mari companii clujene de IT nu au afișate raporatele financiare aferente anului 2013 pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, topul arată astfel:

Cea mai profitabilă companie de IT din Cluj, conform rapoartelor financiare depuse pe anul 2013 este IQuest, cu un profit net de 14,2 milioane lei, la o cifră de afaceri netă de 83,9 milioane lei. La finele lunii martie, IQuest avea 363 de angajați.

Poziția secundă în topul celor mai profitabile companii clujene din domeniul tehnologiei informației aparține companiei Evoline, cu un profit raportat pe anul 2013 de 8,9 milioane de lei. Cifra de afaceri a Evoline a fost, în anul de referință amintit, de 57, 3 milioane lei. În martie, Evoline avea 421 salariați cu contracte de muncă active.

Pe podium se mai află EBS Romania, cu un profit de 8,6 milioane lei și o cifră de afaceri de 79,5 milioane lei în 2013. La finele lui martie, EBS raporta 403 angajați.

Profitul net al celui mai mare angajator clujean din domeniul IT, Endava, a fost anul trecut de 6,5 milioane de lei (poziția a patra în topul profitabilității), la o cifră de afaceri netă de  113,4 milioane lei. Endava avea 1.031 de angajați la finele lunii martie a anului în curs.

TSE Development se află pe poziția a cincea în topul profitabilității, cu 6,3 milioane lei, la o cifră de afaceri de 64,6 milioane lei. La finele lunii martie, TSE Development avea 239 salariați.

Partea a doua a Top 10 cele mai profitabile companii de IT din Cluj este deschisă de Fortech, care a raportat un profit de 5,4 milioane lei în 2013, conform site-ului Ministerului Finanțelor Publice. Cifra de afaceri a fost de 45,7 milioane de lei în 2013, iar în martie 2014 Fortech avea 302 salariați.

Pe locul șapte îi regăsim pe IT-știi de la Property Shark, cu un profit net de 3,9 milioane lei și o cifră de afaceri netă de 32,1 milioane lei. 227 de angajați activi figurau în dreptul Property Shark în luna martie a acestui an.

MSG Systems este ocupanta poziției a opta în ceea ce privește profitabilitatea. În 2013, MSG System avea un profit net de aproape 2 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 11,3 milioane lei. La finele lunii martie raporta 172 de angajați.

Penultima poziție a clasamentului aparține companiei 3Pillar Global, cu un profit net raportat de 1,7 milioane lei și o cifră de afaceri de 31,6 milioane lei. 3Pillar Global avea, în primăvară, 237 angajați.

Top zece este închis de Language Weaver, companie ce a avut un profit net de 1,5 milioane lei, la o cifră de afaceri de 29,3 milioane lei. 151 angajați avea la finele lui martie compania Language Weaver.

NOTĂ: Trei dintre cele mai mari companii de IT din Cluj, Softvision, Arobs Transilvania Software și Yonder nu aveau, la momentul publicării articolului, afișate rapoartele financiare aferente anului 2013 pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

(Titus CRĂCIUN)

(sursa foto: blog.iquestgroup.com)

Tags: ,

3 raspunsuri la “Cele mai mari profituri din IT-ul clujean”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>