hribi

Cele mai mari afaceri ale culegătorilor din păduri

 Firmele clujene care au ca principală domeniu de activitate ”Colectarea produselor forestiere nelemnoase din flora spontană” care aveau și angajați cu contracte de muncă active la mijlocul acestui an nu sunt numeroase (8 astfel de entități) iar unele au reușit afaceri de multe milioane în anul fiscal 2013. În principal, colectarea se referă la ciuperci și fructe de pădure.

Eco Fruct Total din Vânători a realizat anul trecut din această activitate o cifră de afaceri de 4,9 milioane lei. Anul nu a fost prea spornic, însă, societatea raportând o pierdere de circa 333 mii lei, conform site-ului Ministerului Finanțelor Publice. La mijlocul acestui an, Eco Fruct Total avea trei angajați, arată o informare a Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj.

A doua afacere ca mărime în domeniul colectării produselor nelemnoase din păduri aparțile celor de la Florizon din Negreni care au reușit o cifră netă de 3,9 milioane de lei. Conform informațiilor oficiale ale Ministerului Finanțelor Publice, și Florizon a raportat o pierdere de circa 144 de mii de lei. Societatea aeva șase angajați la mijlocul acestui an.

Cu o cifră de afaceri de 1,64 milioane de lei realizată în 2013, Cesarea Funghi & More cu sediul în Cluj-Napoca se situează pe cea de a treia poziție. Societatea a raportat un profit aferent anului de referință 2013 de 20 de mii de lei. Nu figurează cu angajați.

Arvada din Cluj-Napoca estecu o cifră de afaceri comparabilă, de 1,59 de milioane de lei, dar este cea care a realizat un profit net de circa 608 mii lei. De asemenea, nu figurează cu angajați.

Top cinci este încheiat de Asociația Ecologică de Mediu din Săvădisla, care a realizat, conform site-ului Ministerului Finanțelor Publice, venituri din activități economice corespunzătoare acestui cod CAEN, de circa 823 mii lei. De asemenea, profitul asociației rezultat din această activitate economică a fost în 2013 de peste 44 de mii de lei.

(Titus CRĂCIUN)

(sursa foto: hribi.ro)

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>