nra fordb f5

Cel mai vitezist brand de Cluj: ”Vrem locul I național și nu numai”

Napoca Rally Academy (povestea formării o puteți citi aici) țintește la primul loc la echipe și pentru acest an în Campionatul Național de Raliuri. Așa au început prezentarea echipei ce va intra în competiție în prima etapă a campionatului Marco Temepestini și Bogdan Marișca, liderii Napoca Rally Academy, unul dintre brand-urile de Cluj ce s-a impus repede la nivel național și, de câțiva ani, și la nivel internațional.

nra 2015

La sfârșitul lunii martie începe un nou sezon din Campionatul Național de Raliuri,cu etapa de la Brașov, iar Napoca Rally Academy (NRA) va alinia cinci echipaje la start. Echipajele și mașinile pe care vor concura în acest an au fost prezentate în această seară. Ninsoarea a făcut ca scenariul prezentării să fie ușor modificat.

  • Simone Tempestini și Dorin Pulpea vor concura cu modelul Ford Fiesta R5
  • Bogdan Marișca și Carmen Poenaru vor lua startul în etapa de la Brașov cu Subaru Impreza
  • Marco Tempestini și Toni Avram continuă cu Ford Fiesta R5 și în 2015
  • Florin Tincescu și Sergiu Itu vor merge în competiția internă cu Peugeot 208 R2
  • Vlad Cosma și Diana Hațegan participă, în premieră, cu un Suzuki Swift

nra bogdan 2015

Sperăm ca Brașovul să nu ne facă surprize din perspectiva traseului, sperăm să închidem și capitolul zăpadă astăzi sau mâine. Cred că va fi o cursă interesantă nu doar din perspectiva Napoca Rally Academy ci din perspectiva întregului campionat”, a declarat pilotul Bogdan Marișca. Pentru pilotul clujean  este al 22-lea sezon din carieră, iar alături de copilotul Carmen Poenaru urmează să participle și ca câteva etape de WRC (Campionatul Mondial de Raliuri) și în WRC 2 Production Cup. ”Nu vreau să minimalizez lupta din Campionatul Național, dar pentru orice practicant de motorsport e extrem de palpitant să participee la un WRC”, a spus, la prezentare, copilotul Carmen Poenaru. Cel mai probabil, Marișca și Poenaru vor concura doar prima etapă, la Brașov, pe Subaru Impreza, planurile NRA find ca ei să treacă pe o mașină și mai competitivă.

nra marco 2015

 

Marco Tempestini și Toni Avram aleargă pe un Ford Fiesta R5. ”Suntem pregătiți. Clar, va fi greu, dar noi avem încredere că putem să facem mult mai bine decât anul trecut. În funcție de programul fiecărui echipaj vom face nominalizările la fiecare etapă și cred că vom fi foarte competitivi în lupta pentru titlu”, a afirmat Marco Tempestini.

nra simone 2015

Simone Tempestini participă deja, din ianuarie, și în Campionatul European de Raliuri și în Campionatul Mondial (juniori) cu rezultate excelente. Campionatul național îl atacă cu gândul la prima treaptă a podiumului, chiar dacă va lipsi două etape, care se suprapun cu cele ale Campionatuluilui Mondial de Raliuri. ”Cum a spus și tatăl meu, deja am început sezonul în ianuarie și am făcut spre 2.000 de kilometri pe probe speciale, ceea ce e o distanță considerabilă. Cred că sunt foarte norocos pentru posibilitatea ce o am în acest an și îi mulțumesc din suflet tatălui meu că mi-a dat această posibilitate și mulțumesc mult și partenerilor noști. Urmează prima etapă din CNR, la Brașov. Este deja al treilea an în care particip la campionatul din România și cred că a venit momentul să arăt experiența pe care am acumulat-o și consider că e momentul potrivit să încerc să merg cât mai tare și să încerc să ajung pe primul loc. Va fi greu, dar voi da 100% din mine”, a afirmat tânărul Simone Tempestini.

9 etape. Peste 1.000 km de probă specială pe asfalt și macadam. Brașov, Arad, Tulcea, Bacău, Cluj, Sibiu, Iași, Harghita și Craiova. Așa arată pe scurt un nou sezon din Campionatul Național de Raliuri, sezon care va începe pe 27-28 martie cu Tess Rally, Brașov.

(Titus CRĂCIUN)

 

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>