1_3_182083_1548319559_09988_fav

Cel mai frumos restaurant steampunk din lume este în Cluj-Napoca

Localul se află în centrul Clujului, iar 7 maşinării ingenios create se mişcă în continuu şi creează impresia că decorul din jur este viu. Este primul bar kinetic steampunk de pe mapamond.

„Suntem mândri că ne aflăm în TOP 5 cele mai frumoase restaurante steampunk din lume! Ia-ți toți prietenii și vino la Enigma Cluj să vezi cu ochii tăi cum arată steampunk de calitate”, au scris cei de la Enigma Cluj pe pagina lor de Facebook.

Localul din Cluj-Napoca este frtuntaş în TOP 5 cele mai frumoase restaurante steampunk din lume . Celelalte „premiante” sunt Shine și Hooch, din Orlando (Florida), Escapologist, un local londonez care se remarcă printr-un stil „steampunk victorian”, precum și Steampunk Surfers Paradise din Australia.

Cafeneaua Enigma este recunoscută de comunitatea steampunk drept una dintre primele baruri de design kinetic din lume (…) Locul și-a câștigat numele datorită designului său interior puternic de steampunk.(…) Dar asta nu este singurul lucru pe care îl vei afla acolo. Aruncați o privire la stilul artistic steampunk imprimat pe bar, scaune și chiar tavan. Fiecare detaliu steampunk a fost gândit și plasat într-o manieră exactă. Rezultatul: Unul dintre cele mai impresionante baruri steampunk pe care le veți găsi pe tot globul.

Steampunk este un stil de amenajare interioara inspirat din literatura SF în care sunt utilizate elemente ale perioadei victoriene, marcate de revouția industrială din perioada de mijloc a secolului XIX. Amenajarile steampunk folosesc din plin obiecte la moda in acea vreme, de la masinarii animate sau inspirate de motoarele cu aburi, la ochelari de aviator, busole și alte obiecte considerate acum vintage.  Topul a fost publicat pe site-ul isteampunkcore.com. 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>