f4f162d7a5092c4ac7a98fd36e8fbc1f

Cel mai complex accelerator de business din România începe, în noiembrie, la Cluj

Un program dedicat startup-urilor din România se va desfășura la Cluj-Napoca, pe perioada a patru luni, începând cu luna noiembrie, și se adresează echipelor care dezvoltă proiecte inovatoare, construind soluții sau produse tehnice pentru piața locală sau internațională. Înscrierile se fac până în 15 octombrie 2014.

Spherik Accelerator este un program de cu o metodologie proprie, în care profesioniști reputați vor ajuta echipele să-și dezvolte propriile startup-uri. Printre aceștia se numară experți internaționali precum Jackson Pan (Product Manager, Oracle), Elena Markova (Business Analyst Evalueserve), Seth Baum (Founder SoundView Group), Eric Prenen (Managing Partner Prenen Management Consulting) și profesioniști români ca Radu Georgescu (Founding Partner GECAD Group), Bogdan Iordache (Co-founder How to Web), Sorin Mîndruțescu (Country Manager Oracle Romania) și Antonia Onaca (Founder Aha-ha).

Prima ediție Spherik Accelerator debutează cu EMPRETEC, un workshop pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale, creat de Națiunile Unite și Universitatea Harvard.

Spherik Accelerator continuă cu 4 luni intensive dedicate dezvoltării startup-urilor. Echipele selectate în program vor primi spații individuale la Liberty Technology Park Cluj. În plus, startup-urile vor beneficia de suport pentru a se constitui juridic.

Am rămas impresionată de competențele tehnice ale oamenilor pe care i-am cunoscut anul acesta, de când am venit din California în Cluj. Spherik se bazează pe talentul de aici și își propune să-l pună în valoare, ajutând antreprenorii să construiască startup-uri de succes. Orașul are foarte mult potențial de a genera proiecte inovatoare.  Sunt onorată să fac parte dintr-o inițiativă atât de importantă pentru noul meu oraș, și sunt încântată de pasiunea și susținerea mentorilor și colaboratorilor acestei ediții, a declarat Jennifer K. Austin, Managing Director Spherik Accelerator.

Aplicațiile vor fi evaluate de un panel internațional, pe baza progresului și a potențialului ideii dezvoltate, a experienței antreprenoriale și a motivației de a participa într-un program intensiv de patru luni, urmând ca până la cinci echipe să fie selectate în accelerator.


Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>