brutaria-panemar

Cei mai mari brutari de Cluj

În județ sunt 204 societăți cu cel puțin un angajat care au ca obiect principal de activitate ”fabricarea pâinii și fabricarea prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie”.  În ediția de astăzi prezentăm topul celor mai mari 20 de angajatori din domeniu . Clasamentul este realizat pe baza datelor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj disponibile la jumătatea acestui an.

Cel mai mare angajator din domeniu este Panemar Morărit și Panificație, cu 410 salariați cu contracte de muncă active la 30 iunie 2014. Sediul este în Cluj-Napoca. Poziția secundă revine unei companii din Gherla, Agropan Comprod, cu 297 de angajați, iar podiumul este închis de o societate din Cluj-Napoca ce funcționează, conform site-ului Ministerului Finanțelor Publice, doar din acest an. Este vorba despre La Casa Ristorante Pizzeria Pane Dolce, care figurează cu 254 de angajați.

Pe poziția a patra se află clujenii de la compania Moților, cu 141 de angajați iar pe cea de a cincea, punctul de lucru din Cluj-Napoca al brutarilor de la Vel Pitar, cu 101 salariați.

Dartim din Cluj-Napoca urmează cu 85 de angajați, iar pe poziția a șaptea îi regăsim pe turdenii de la Cofetăria Dana, cu 75 de angajați. Vulpipan din Cluj-Napoca se află pe poziția a opta, cu 67 de salariați, iar dejenii de la Sompan le urmează cu 55 de salariați.

Prima parte a topului se închide cu Pansodia din Cluj-Napoca, societate ce are 51 de salariați.

Nicola Carm din Cluj-Napoca se află pe locul  11, cu 46 de angajați, iar ei îi succede, cu doar un salariat mai puțin, societatea Media Pop Art din Turda. Locul 13 este ocupat de Pura Trans Altex din Chiuiești (43 de angajați), fiind urmați de Mon Patisserie din Cluj-Napoca, cu 39 de salariați și de Prod Aliment din Câmpia Turzii, cu 37.

Locul 16 este deținut de Brutăria Caromar din Cluj-Napoca, unde lucrează 36 de oameni, fiind urmată de Pani Ind din Dej, cu 33 de salariați.

Stanca&Tudor din Câmpia Turzii este pe poziția 18 cu 32 de angajați, iar locurile 19 și 20 sunte ale societății Ioasim Impex și ale sucursalei din Cluj-Napoca a companiei Varga Quattro Carei, cu câte 30 de salariați activi.

De precizat că din cele 204 societăți care funcționează în Cluj în domeniul panificației, 28 au un angajat, 23 au câte doi și 21 de firme au câte trei angajați.

(Titus CRĂCIUN)

(sursa foto: panemar.ro)

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>