iulius management

Cei mai bănoși consultanți din Cluj

În top 5 al companiilor de consultanță de afaceri și management după profitul net aferent anului 2013 se regăsesc principalii angajatori din acest domeniu de activitate.

 Iulius Management  Center (punct de lucru în Cluj) este compania de consultanță pentru afaceri și management care a obținut cel mai mare profit net pe anul 2013, conform site-ului Ministerului Finanțelor Publice. Profitul Iulius Manegement Center din Cluj a fost de 15,6 milioane lei, la o cifră de afaceri netă de 113,2 milioane lei. Atât profitul cât și cifra de afaceri a companiei sunt în creștere față de anul 2012. Atunci compania a raportat un profit de 9,6 milioane de lei și o cifră de afaceri de 73,4 milioane. În primăvară, conform statisticilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj, compania, avea la Cluj, 186 de salariați cu contracte de muncă active, fiind al doilea cel mai mare angajator cu acest obiect de activitate din Cluj.

Poziția secundă în ceea ce privește profitabilitatea aparține celor de la Darian DRS, care, la o cifră de afaceri netă în 2013 de 13,4 milioane lei au raportat, conform site-ului Ministerlui Finanțelor Publice, un profit net de 2,2 milioane lei. Față de anul 2012, compania a scăzut la ambii indicatori: atunci cifra de afaceri era de 13,6 milioane lei, iar profitul – 3,3 milioane lei. La finele lunii martie, Darian DRS avea 17  angajați.

Cel mai mare angajator din domeniu, Office Depot Service Center se situează pe cea de-a treia poziție raportat la profitul net aferent anului 2013, cu 1,4 milioane lei. Cifra de afaceri corespunzătoare anului de referință a fost de 37,7 milioane lei. Și pentru Office Depot acești profitul este  inferior celui din 2012, când compania a raportat un profit net de 2,1 milioane lei, la o cifră de afaceri de 33,9 milioane lei. Office Depot avea înregistrați, în primăvară, 462 de angajați.

Goodwill Consulting GWC ocupă poziția a patra în topul profitabilității companiilor de consultanță, cu 1,3 milioane lei raportați în dreptul profitului net. Cifra de afaceri a companiei a fost de 4,9 milioane lei în 2013. Ambii indicatori au crescut considerabil pentru Goodwill față de anul 2012, când cifra de afaceri a fost de circa 2 milioane de lei iar profitul de aproximativ 22 mii lei. Compania avea, la finele lunii martie, 35 de angajați.

Topul 5 este închis de compania Evalueserve, care a avut un profit net de circa 0,8 milioane lei pe anul 2013, la o cifră de afaceri de 9,6 milioane. Profitul net se păstrează pentru companie în parametri anului 2012, iar cifra de afaceri a anului 2013 este cu un milion de lei mai mare. Evalueserve este al treilea mare anjagator în domeniul consultanței, cu 104 salariați raportați la ITM Cluj.

(Titus CRĂCIUN)

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>