Mauritius

Ce venituri au românii care merg în vacante exotice. Destinaţii preferate în 2015

Turiștii români interesați de vacanţe exotice aleg, în 2015, destinaţii precum Dubai, Mauritius şi Maldive. Totodată, croazierele sunt “pe val”, arată un studiu realizat de una din cele mai importante agenţii de turism din România. 

“Numărul turiștilor amatori de un concediu în Dubai a crescut cu 200% în ultimii trei ani. De asemenea, din 2012 până în prezent, numărul turiștilor care achiziționează pachete de vacanţă pe croazieră –de la cele din Mediterana până la cele din Marea Nordului, Dubai și Oman – a crescut cu peste 300%”, arată datele studiului.

Amatorii români de destinații exotice au vârste între 30 și 40 de ani și venituri mari spre medii. De obicei, pentru Cuba, Republica Dominicană, Mexic, Dubai, Mauritius și Maldive optează cuplurile, acestea fiind sejururi preferate în special de cei aflați în luna de miere. Cei care aleg croazierele au de obicei venituri medii, iar vârstele lor variază între 45 și 65 de ani.

“Deși bate vara la ușă, mulți dintre amatorii de călătorii din România își caută deja vacanța de iarnă și de Revelion. Pentru a veni în întâmpinarea lor, s-au lansat primele programe Christian Tour cu pachet complet de sejur către Mauritius (de la 1583 euro/persoană/sejur de 7 nopți) și Maldive (de la 2107 euro/persoană/sejur de 7 nopți). Perioada ideală de călătorie este ianuarie – februarie 2016. În plus, dacă până acum majoritatea turiștilor români călătoreau dintr-o capitală europeană precum Frankfurt, Londra, Viena, de unde sunt chartere ale tour operatorilor externi, noi am facut grupuri compacte cu zbor din București”, a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Aceste prețuri ilustrează trendul descendent în privința costurilor al sejururilor în destinații exotice. Grupurile constante de turiști facilitează reducerea costurilor de transfer și negocierea unui preț mai bun la biletele de avion. Asta explică scăderea prețului unei vacanțe de șapte zile în Mauritius de la 2500 – 3000 euro la 1500 – 1700 euro per persoană, iar, în cazul Maldivelor, de la 3000 la 2100 euro per persoană.

Totodată, scade și prețul croazierelor, datorită grupurilor organizate cu toate serviciile incluse (bilete de avion, transfer, croazieră, ghid). La ora actuală, costul mediu individual este de 1200 – 1500 de euro per persoană, iar cel al unei croaziere cu grup organizat ajunge și la 599 euro per persoană.

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>