Justitie-31

Ce șanse are Augustin Lazăr să-și păstreze funcția

Augustin Lazăr va merge în fața procurorilor din Consiliul Magistraturii, care vor da un aviz consultativ. Mai apoi, cererea de revocare va ajunge la președintele Klaus Iohannis. Avizul CSM este consultativ, iar cerearea de revocare nu poate fi atacată la CCR. Cu alte cuvinte, Iohannis este obligat, prin lege, să semneze revocarea.

Tudorel Toader a anunțat, miercuri seară, că ,,raportul de evaluare, însoţit de propunerea de revocare a procurorului general, a fost  deja către Secţia pentru procurori a CSM în vederea studierii, analizării şi elaborării avizului consultativ, precum şi preşedintelui României pentru a decide potrivit competenţelor legale ce îi revin”.

Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean spune că „suntem în situații identice” atunci când vine vorba de revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi și noua cererea de revocare formulată miercuri seara de Tudorel Toader pentru procurorul general Augustin Lazăr.

Articolul integral pe realitatea.net.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>